Hava Durumu

Çin'de ortaya çıkan gizemli ve öldürücü hastalık yayılıyor!

Çin'de ortaya çıkan yeni virüsün sebep olduğu hastalıktan etkilenenlerin sayısının resmi rakamların çok ötesinde olduğu belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çin'de ortaya çıkan gizemli ve öldürücü hastalık yayılıyor!

Çin'de ortaya çıkan yenive gizemli virüsün sebep olduğu ve şu ana kadar iki kişinin yaşamını yitirdiği hastalıktan etkilenenlerin sayısının resmi rakamların çok ötesinde olduğu belirtiliyor.

Çinli yetkililer, Hubey Eyaleti'nin Vuhan kentinde şiddetli akut solunum yolu sendromu yaratan (SARS benzeri) virüsün 4 kişide daha görüldüğünü duyurdu.

Vuhan Belediye Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, kentte yılbaşından bu yana bulaşıcı virüsten etkilenenlerin sayısının 45'e yükseldiği belirtildi. 

SARS nedeniyle 2003'te Çin'de 349, Hong Kong'da 299 kişi yaşamını yitirmişti.

BBC'ye konuşan İngiliz bilim insanları virüsten etkilenenlerin sayısının 1700'e yakın olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde virüse bağlı solunum rahatsızlığından dolayı iki kişi öldü. Uzmanlarsa kaygılı olduklarını belirtiyor.

Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan salgın, 2002 ve 2003'te yüzlerce kişinin ölümüne yol açan şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgınını hatırlattığı için ülkede endiye yarattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.