Hava Durumu

CHP'nin adayları belli oluyor... İşte kulislerde konuşulan isimler

CHP'de bugün iki kritik toplantı peş peşe yapılıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 11.00'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplanmıştı. Bu toplantının ardından Parti Meclisi toplantısı yapılıyor. CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Bozbey'in isminin PM onayına sunulacak isimler arasında yer aldığı da öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP'nin adayları belli oluyor... İşte kulislerde konuşulan isimler

CHP'de bugün iki kritik toplantı peş peşe yapılıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 11.00'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplanmıştı.Bu toplantının ardından saat 13.00'de de Parti Meclisi toplandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nde konuşuyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları:

İşsizlik temel sorun olarak toplumun gündeminde. Kredi kartlarına takla attırarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyor binlerce kişi. Devletin kendisi de borç batağında. Türkiye ekonomik bağımsızlığını yitirmiş, Londra'daki bir avuç tefeciye teslim edilmiş.

'VERGİYİ TEFECİLERE HARCIYORSUN'

Parlamentoda bütçe görüşmeleri var. Ama bakın bu bütçeyle ilgili büyük beklenti yok. Tam bir hayal kırıklığı ve suskunluk hakim. Biliyor ki bu bütçe 
tefecilere gidecek. Milletin harcadığı her kuruştan aldığı vergiyi tefecilere harcıyorsun. Bu kadar faizi niye veriyorsunuz. Hangi gerekçeye veriyorsunuz tefeciye. Bütçe rantiyecilere tefecilere saraya yarıyor. Sanıyorlar ki Türkiye'de her evde zengin sofraları var. Sanıyorlar ki her baba çocuğuna harçlık veriyor. Yok böyle Türkiye. Yabancılar için tahvil çıkarıyorsun döviz endeksli. Türk vatandaşı için de döviz endeksli tahvil çıkarıyorsun ama yabancılara verdiğiniz faiz daha yüksek. Yabancılara vereceksin ama kendi vatandaşına vermeyeceksin. Bütün bu sorunları dile getiren parti biziz.

'ÇİFTÇİLERİN 154 MİLYAR LİRA ALACAĞI VAR'

Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Eğer kazandığımız bir belediyede başkan haksız yere işine son verirse gelip beni bulacak.1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında çalışıyor. Bunları bizim dışımızda hatırlayan yok. Bunlarında sorunlarını çözmek boynumuzun borcu. 154 milyarın lira çiftçilerin AK Parti iktidarından alacağı var. Her çiftçinin kendi alacağını talep etme hakkı var. Bütün bunları dış güçler mi yapıyor. Damat ve kayınpeder. Damat konuşurken bir bakın. Tam bir kibir abidesi. Sanki lütfediyor. Hayatında yoksulluk nedir bilmedi. Devletin hazinesini teslim ediyorsunuz. Çocuğa harçlık vermemek nedir bilmiyor. Bir eli yağda bir eli balda. Bir kibir abidesi de sarayda oturuyor.

PARTİ MECLİSİ'NDE GÜNDEM ADAYLAR

Toplantının ilk bölümünde bir ekonomi sunumu yapılacak. Sonrasında gündem yerel seçim olacak.CHP MYK'da ismi değerlendirilen adayların adaylıkları parti meclisinde görüşüldükten sonra açıklanması bekleniyor.

İşte bugün açıklanacak o isimler:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Bozbey

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Ekrem İmamoğlu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı :Mansur Yavaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı :Zeydan Karalar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Muhittin Böcek

Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan

MUSTAFA BOZBEY 'PM'NİN ONAYINA SUNULACAK

CHP MYK'da alınan karar üzerine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Bozbey'in adı Parti Meclisi üyelerinin onayına sunulacak.

PM'de yapılan oylamanın sonucuna göre, CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olacak. Mustafa Bozbey'in CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması bekleniyor.

İZMİR  NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kulislerde bir sonraki Parti Meclisi için 24 Aralık tarihinin kararlaştırılacağı, İzmir adaylarının da o toplantıda ilan edilebileceği belirtiliyor.

MECLİS ÜYELERİ İÇİN EĞİLİM YOKLAMASI

Ayrıca toplantıda belediye meclis üyelerinin belirlenmesi için 'fermuar sistemi' ile eğilim yoklaması yapılması kararı alınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.