Hava Durumu

CHP Bursa yerel seçimlere hazırlanıyor

Gemlik, Orhangazi ve İznik'te cumartesi günü düzenlenen etkinliklerle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayarak moral toplayan ve önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin umut tazeleyen CHP Bursa İl Örgütü, pazar günü de Genişletilmiş İl Örgütü Toplantısı'nda seçim stratejilerini konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP Bursa yerel seçimlere hazırlanıyor

Genel Başkan Yardımcıları Orhan Sarıbal ve Lale Karabıyık, Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Atmaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan, PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, il-ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile üyelerin de katıldığı toplantının açılışını yapan İl Sekreteri Erol Gülmez, yaklaşık 8 ay önce göreve seçilen il yönetiminin bu 8 aylık döneme iki kurultay, bir erken genel seçim sığdırdığını, bazı idari sorunların çözüldüğünü ve partinin hiçbir kurum ve kuruluşa borcu kalmadığını vurguladı. Gülmez, "Erken seçim döneminde kamuoyuna ve partililerimize daha fazla ve daha kolay ulaşabilmek için bir web tv kurduk. Bununla ilgili tüm donanımları satın aldık ve bir canlı yayın odası oluşturduk. Seçim döneminde milletvekili adaylarımız bu stüdyodan canlı yayın yaptılar. Bunu bir adım daha ileriye götürüyoruz bir canlı yayın aracı almaya çalışıyoruz. İlk denemesini Genel Başkanımızın İznik, Orhangazi ziyaretlerinde yapmış olduk. Canlı yayınladık bu ziyaret ve konuşmaları. Şu an görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun yanında İl Başkanlığımıza kalıcı bir bina almaya çalışıyoruz, bununla ilgili görüşmelerimiz de devam ediyor. Minimum 500 metrekarelik bir binamız olsun istiyoruz. Daha rahat, tasarımını bizim yaptığımız yerel seçim öncesi yetiştirebilirsek kendi binamızda hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

"ÜLKEMİZ YANGIN YERİNE DÖNMÜŞ DURUMDA"

Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da, görüşmelere geçilmeden önce bir konuşma yaptı. Sözlerine "Ülke bugün yangın yeri gibi" cümlesiyle başlayan Sarıbal, ekonomik zorlukların yarattığı kaygıları dile getirdi. Sarıbal, "Mesele var olan yangını görmek, bu yangından çıkmanın yolunu, yordamını arayacağız" dedi.
Sarıbal şöyle konuştu:
"Genel Başkanımızla Fevziye Köyü başta olmak üzere pek çok köy gezdik.  İznik, Orhangazi, Gemlik güzergâhını dolaştık. 2015 seçimlerinde 1 oy aldığımız Fevziye köyüne gittik. Daha önce gittiğimizde yanımıza yaklaşmayan bizimle konuşmak istemeyen 60, 70, 80 yaşında, CHP'nin tarihsel sürecini sorgulayan, ikinci dünya savaşı sonrası süreçleri sorgulayan o büyüklerimiz Kemal Bey'i, genel başkanımızı kendi çocukları gibi ağırlayıp, mazottan artık köyde yaşayamamaktan üretememekten şikayet ettiler. Büyük bir fırtına var, büyük bir kasırga var ve o fırtına yangına dönüşmüş durumda. Bu yangın hepimizi etkiliyor. Bu büyük memleket sorunu bütün kesimlere yansımış durumda. Bu sıkıntıyı yine aşacak olan her zaman olduğu gibi zor zamanların siz değerli, yürekli insanları ve bu ülkenin laik, demokratik sosyal hukuk devletinden yana olan Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi ve onun dayanışmasıdır. Bizi buraya getiren de elbette ülke sevdamızdır, bu dayanışmadır ve geleceğe dair olan umutlarımızdır. Buradan çıktığımızda yaklaşan yerel seçimlerde var olan eksikliklerimizi görüp, yan yana, omuz omuza yerelde ve genelde siyaseti yeniden örmek. Çünkü genel iktidarın temel unsurunun yerel iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz."

Sarıbal, 3. havaalanında direnişe geçen işçiler ve Cargill işçilerinin Bursa'dan Pendik'e yürüyüşüne de değinerek, destek mesajı gönderdi.

KARABIYIK: "KILIÇDAROĞLU BURSA'YI ÇOK ÖNEMSİYOR"

CHP Bursa Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Bursa'ya gelirken yolda hep Bursa'yı konuştuklarını vurgulayarak, "Bursa gerçekten çok önemli illerden biri. Burada Büyükşehir'i almak, çok sayıda ilçe belediyesini almak tabi ki hedefimiz. Bu çalışmalar genel merkezde başladı. MYK, Parti Meclisi bu konuda toplandı, nasıl bir yol izleyeceğimizi önümüzdeki günlerde sizlerle paylacağız. Burada öncelikle doğru olan şey, iyi bir temsilin olması. Türkiye genelinde kadın adaylara ve belediye meclis üyeliklerindeki kadın ağırlığına önem vereceğimizi belirtmek isterim. Meslek dağılımı açısından da belediye meclis üyeliklerinin dengeli oluşması gerekiyor. Meslek temsilleri de kırsalın temsili de olmalı şeklinde kararlar var. İnanıyorum ki birlikte bir bütünlük içerisinde çalışmamamızla çok sayıda belediyeyi kazanacağız diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Türkiye'nin neresine baksanız elinizde kalan bir tablo var" diyen Karabıyık, şunları söyledi:

"Bizim onlar gibi örtülü ödeneğimiz yok, yüreğimiz var. Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin yaptığı büyük artılar var. Çoğu belediyemiz Sosyal desteklerle, sosyal faaliyetlerle sosyal belediyecilik anlayışıyla çoğu ilklere imza atmış durumda. Biz bu süreç içerisinde öncelikle belediyelerimizin artılarını ön plana çıkartmak zorundayız. Yani neden CHP'li belediyeye oy versin vatandaş bu sorunun cevabını ortaya çıkartmaya çalışacağız."

SEÇİM STRATEJİLERİ - ÖNERİLER ELE ALINDI

Ardından parti üyelerinin de söz alarak, önümüzdeki yerel seçime ilişkin görüşlerini açıkladığı toplantıda, geride kalan 24 Haziran seçimine ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Korkmaz'ın toplantının başında yaptığı sunumla, ilçelerdeki oy oranları da gözden geçirildi. Üyelerin ardından PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli, milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Atmaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan da değerlendirmelerde bulundu. Toplantıyı sonuna kadar izleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da kürsüye çıkarak görevde bulunduğu süre içerisinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi, bazı eleştirilere yanıt verdi.

KAPANIŞI İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ YAPTI

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise temel olarak Bursa ve ilçelerinde seçim kazanma stratejilerine yoğunlaştı. Dile getirilen bazı eleştirileri cevaplayarak, CHP'nin siyaset yapma şeklinin değişmesi gerektiğini kaydeden Akkuş, yerel seçimlerde aday adının çok ön plana çıktığını geçmişteki Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhangazi örneklerini anlatarak dile getirdi ve umutsuzluğa yer olmadığını vurguladı.

"MART AYINDA BÜYÜK BİR BAHAR TEMİZLİĞİ VAR"

"Genel Başkanımızın da dün söylediği gibi, önümüzdeki Mart'ta büyük bir bahar temizliği yapacağız. Biz Bursa Büyükşehir'i alacağız arkadaşlar, birçok ilçeyi de alacağız, hiç şüpheniz olmasın!" diyerek sözlerini sürdüren Akkuş, seçmen hareketlerinin genel seçimde farklı, yerel seçimde farklı geliştiğinin altını çizip, CHP'nin kurumsal kimliğini hiç dikkate alınmadan ve bundan aslında partinin zarar göreceğini düşünmeksizin sosyal medyada hakarete varan yorumlarla yürütülen kampanyalara da sert tepki gösterdi.

İznik, Orhangazi ve Gemlik'te Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na gösterilen büyük ilgi ve gösterilen sevginin, sade vatandaşın CHP'de Genel Başkan değişikliği gibi bir talebinin olmadığını çok net gösterdiğini belirten Akkuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bursa'daki STK'larla ilgili olarak Yıldırım ve Osmangazi'de bir dizi ziyaretler yaptık. Bunlara devam edeceğiz. Nilüfer'de de STK ziyaretlerine başlıyoruz. Bir yandan Osmangazi'den başlamak üzere mahalle ziyaretlerine de başlıyoruz. Sadece seçime bir ay kala yaparak değil, sürekli ziyaretlerle ilişkileri sıcak tutmak amacındayız. Bugün burada tam 7 saattir 40'ı aşkın konuşmacıyı dinledik. Notlarımızı aldık. Katılan herkese teşekkür ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.