Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı Akkuş'tan 'imza' açıklaması

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Lodos Haber'e yaptığı açıklamada, partisinde olağanüstü kurultay toplanması için Bursa'dan 21 delegenin imza verdiğini söyleyerek, bu imzaları Yalova İl Başkanı'na teslim etmekle eleştirdiği CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal'a yüklenerek, "Tansal beni tanır. Ben, Hüseyin Akkuş olarak bu yapılanın etik olmadığını önünde sonunda kendisine anlatacağım" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2018 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2018 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP Bursa İl Başkanı Akkuş'tan 'imza' açıklaması

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Lodos Haber'e yaptığı açıklamada, partisinde olağanüstü kurultay toplanması için Bursa'dan 21 delegenin imza verdiğini söyleyerek, bu imzaları Yolava İl Başkanı'na teslim etmekle eleştirdiği CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal'a yüklenerek, "Tansal beni tanır. Ben, Hüseyin Akkuş olarak bu yapılanın etik olmadığını önünde sonunda kendisine anlatacağım" diye konuştu.

Lodos Haber'e yaptığı açıklamada, iddiaların aksine olağanüstü kurultay toplanması için imza veren delegeler üzerinde hiçbir baskı kurmadığını söyleyen Hüseyin Akkuş, kurultay talebinin demokratik bir hak olduğunu ve imza veriliyor olmasını asla yadırgamadığını belirtti.

Bursa'dan olağanüstü kurultay talebi ile toplanan imzaların Yolava İl Başkanlığı'na teslim edilmesini etik bulmadığını vurgulayan Akkuş şunları söyledi:

"Herkes özgür iradesi ile kurultay toplanması için imza verebilir. İmza veren hiç bir arkadaşımı yadırgamam. Ancak toplanan imzaların Yolava İl Başkanlığı'na teslim edilmesini asla etik bulmuyorum. Ben namuslu bir adamım. Toplanan imzalar bana teslim edilseydi, olduğu gibi Genel  Merkez'e aktarırdım. Mehmet Turan Tansal beni tanır. Bu süreç bitecek ve ben Hüseyin Akkuş olarak bu imzaları Yolava İl Başkanlığı'na teslim eden ve bunda da bir sakınca olmadığını ifade eden Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal'a bunun etik olmadığını anlatacağım."

CHP SON BAŞLIK VE TAYYİP ERDOĞAN BUNU YIKMAK İSTİYOR!

Değerlendirmesinde, partisi CHP için "Türkiye'nin son kalesidir" ifadesini kullanan Hüseyin Akkuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kaleyi yıkmaya çalıştığını iddia etti.

Akkuş şöyle devam etti:

"Şu ana kadar Türkiye genelinde toplanan imza sayısı 463. Bu rakam il başkanları sitesinde yayınlandı.

Öte yandan, kurultay talebi ile ilgili zamanlama kesinlikle doğru değil. CHP Türkiye'nin son kalesidir ve Recep Tayyip Erdoğan'ın bu son kaleyi yıkmaya  çalıştığı bir süreçte parti örgütlerinin kurultay konusuyla yıpratılmasını doğru bulmuyorum. Bu talebi desteklemeyen il başkanları olarak yarın bir açıklama yaparak bu talebin zamanlamasının  ne kadar yanlış olduğunu kamuoyuna açıklayacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.