Hava Durumu

Çaldıkları çanı öyle bir paraya sattılar ki...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 2 kişi, Serhatköy'de cami olarak kullanılan Profiti İlia Kilisesi'ndeki 150 bin euroluk çanı çaldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çaldıkları çanı öyle bir paraya sattılar ki...

Dündar Salderay (22) ve Mücahit Özmen (32), Güzelyurt ilçesine bağlı Serhatköy'deki Profiti İlia Kilisesi'nde bulunan çanın alaşımında 2,5 kilo altın olduğunu öğrendi. İkiliye, iddiaya göre, bu bilgiyi Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden biri verdi. Bunun üzerine sabaha karşı cami olarak kullanılan kiliseye gelen Salderay ile Özmen, 150 bin euro değerindeki çanın bulunduğu yere tırmandı. Bağlı olduğu tahtayı testereyle kesen hırsızlar, çanı çalıp, kaçtı.

Kilisede çanın olmadığı fark edilince polise haber verildi. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, çanı çalan Dündar Salderay ile Mücahit Özmen'i yakaladı. Gözaltına alınan hırsızların çanı çaldıktan sonra götürdükleri arazide gömdükleri ardından da Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden birine 50 bin euroya sattıkları belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Dündar Salderay ve Mücahit Özmen, tutuklandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.