Hava Durumu

Bursaspor'un işi mucizelere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 33.hafta karşılaşmasında Timsah Arena'da oynanan kritik karşılaşmada Bursaspor, Göztepe karşısında gol bulamayınca, sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursaspor'un işi mucizelere kaldı

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki maçta Göztepe'yi ağırladı.

11. dakikada Göztepe'nin sol kanattan Berkan Emir ile kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde iyi yükselen Alpaslan Öztürk, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Mete Kalkavan, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden gelen uyarı sonrasında ofsayt olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

19. dakikada Bursaspor atağında Shehu'nun ceza sahasına ortaladığı topa Umut Nayir, kafayla vurdu. Göztepe kalecisi Beto, topu son anda kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarı

50. dakikadaki Göztepe atağında defansın arkasına sarkan Jerome, ceza sahası içinde Bursasporlu Chedjou'nun arkadan yaptığı müdahale sonucu yerde kaldı. Hakem Mete Kalkavan, penaltı noktasını gösterdi.

51. dakikada Göztepe'den Deniz Kadah'ın kullandığı penaltı atışında, kaleci Okan Kocuk sağ köşeden topu çıkardı. 

72. dakikada Göztepe atağında orta sahadan gönderilen pasta topla buluşan Serdar Gürler, meşin yuvarlağı ceza sahası içindeki Halil Akbunar'a aktardı. Halil'in vuruşunda top ağlarla buluştu. Hakem Mete Kalkavan, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden gelen uyarı sonrasında ilk pozisyonda Serdar Gürler'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

Karşılaşma 0-0 berabere sonuçlandı.

Bu sonucun ardından iki takım da ligde kalma şansını son haftaya bıraktı.

TARİHİ KARŞILAŞMANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

.::MAÇMETRE::.

STAT: Bursa Büyükşehir Belediye

HAKEM: Mete Kalkavan

BURSASPOR: Okan Koçuk, Iasmin Latovlevici, Ertuğrul Ersoy, Abdullahi Shehu, Aurelien Chedjou, Aytaç Kara, Onur Atasayar(46'Yusuf Erdoğan), Allano Lima, Henri Saivet(60'Tunay Torun), Stephane Badji, Umut Nayir(66'Diafra Sakho)

Yedekler: Muhammed Şengezer, Santiago Vergini, Muhammed Emin Sarıkaya, Jani Atanasov, Burak Kapacak, Furkan Soyalp, Yusuf Erdoğan, Tunay Torun, Diafra Sakho, Kubilay Kanatsızkuş

Teknik Direktör: Mesut Bakkal

Göztepe: Beto, Lamine Gassama, Cristian Titi, Alpaslan Öztürk, Berkan Emir, Serdar Gürler(87'Celso Borges), Andre Castro, Andre Poko, Halil Akbunar(81'Axel Ngando), Deniz Kadah(69'Yoan Gouffran), Cameron Jerome

Yedekler: Eren Bilen, Göktuğ Bakırbaş, Lumor Agbenyenu, Axel Ngando, Yalçın Kayan, Erol Hakan Sepil, Tayfur Bingöl, Celso Borges, Yoan Gouffran

Teknik Direktör: Tamer Tuna

Goller: --

Sarı Kartlar:  37'Ertuğrul Ersoy, 50'Aurelien Chedjou, 90' Allano Lima (Bursaspor) 90' Andre Poko (Göztepe)

....DAKİKA DAKİKA CANLI ANLATIM....

►İKİNCİ YARI

90'Mete Kalkavan karşılaşmayı bitiren düdüğü çalıyor ve takımlar sahadan golsüz beraberlik ile ayrılıyorlar.

90'Orta sahadan aldığı pas ile ceza sahası sağ çarprazında topla buluşan Cameron Jerome'un çektiği şutta top kalenin yanından auta çıkıyor.

90'Allano Lima'nın ceza sahası içerisine gönderdiği top sonrasında kısa süreliğine bir karambol gerçekleşiyor. Yaşanan bu karambol sonrasında Göztepe defansı topu taça gönderiyor.

90'Karşılaşmanın sonuna en az altı dakikalık uzatma süresi ekleniyor.

90'Gerçekleşen faul sonrasında tartışan Andre Poko ve Allano Lima için Mete Kalkavan sarı kartını gösteriyor.

87'Göztepe takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Serdar Gürler oyundan çıkarken, Celso Borges oyunda dahil oluyor.

86'Andre Castro'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Serdar Gürler'in ortasında kaleci Okan Koçuk rahatlıkla topa sahip oluyor.

82'Berkan Emir'in altı pas içerisine göndermek isteği top kaleci Okan Koçuk'un ellerinde kalıyor.

82'Göztepe takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Halil Akbunar oyundan çıkarken, Axel N'gando oyunda dahil oluyor.

81'Karşılaşmanın bu dakikalarında iki takımda tehlikeli gelmeye çalışıyor.

77'Allano Lima'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top üstten auta çıkıyor.

72' (VAR) Orta sahadan gönderilen derinlemesine pasta topla buluşan Serdar Gürler, topla ilerledikten sonra pasını ceza sahası içindeki Halil Akbunar'a gönderiyor. Halil'in vuruşunda top ağlara gidiyor fakat yapılan VAR incelemesi sonrasında Serdar Gürler'in ofsaytta olduğu belirleniyor ve atılan bu gol geçersiz sayılıyor.

71'Yusuf Erdoğan'ın kullandığı köşe vuruşunda Cameron Jerome topu taça kadar gönderiyor.

69'Konuk ekip Göztepe tarafında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deniz Kadah oyundan çıkarken, oyuna Yoan Gouffran dahil oluyor.

67'Kazanılan köşe vuruşunda topun başına Yusuf Erdoğan geçiyor. Yusuf'un ortasında savunma topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

66'Ev sahibi ekip tarafında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Umut Nayir oyundan çıkarken, Diafra Sakho oyuna dahil oluyor.

65'Umut Nayır'ın presi sonrasında topla buluşan Yusuf Erdoğan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

63'Aytaç'ın pası ile topla buluşan Tunay Torun kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu çekiyor. Tunay'ın şutunda top kaleci Beto'nun üzerine gidiyor ve Beto rahatlıkla topa sahip oluyor.

60'Bursaspor için maçtaki ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Henri Saivet oyundan çıkarken, Tunay Torun oyuna dahil oluyor.

59'Yusuf Erdoğan'ın sağ kanattan yaptığı ortada Alpaslan Öztürk topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

56'Allano Lima'nın sol kanattan yaptığı ortada Titi topu ceza sahası dışına gönderiyor.

53'Henri Saivet'in ortasına yükselen Ertuğrul Ersoy kafa vuruşunu yapmak isterken Beto'ya müdahalede bulunuyor ve Mete Kalkavan faul düdüğünü çalıyor.

51'Penaltı vuruşunda Deniz Kadah topun başına geçiyor. Deniz'in kullandığı penlatıda kaleci Okan sağına çok iyi uzanıyor ve penaltıyı kurtarıyor.

50'Aurelien Chedjou yaptırdığı penaltı sonrasında sarı kart görüyor.

50'Defansın gönderdiği uzun topta , defansın arkasına sarkan Cameron Jerome ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalmak üzere iken Aurelien Chedjou'unun müdahalesi ile yerde kalıyor. Bu müdahale sonrasında ise hakem Mete Kalkavan penaltı düdüğünü çalıyor.

47'Jerome'un pası ile savunmanın arkasına sarkan Serdar Gürler için ofsayt bayrağı kalkıyor.

47'İkinci yarının başında oyuna dahil olan Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan yaptığı etkili ortada, kaleci Beto güçlükle topu uzaklaştırıyor ve muhtemel bir tehlikeyi önlüyor.

46'Bursaspor karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oyundan Onur Atasayar çıkarken, yerine Yusuf Erdoğan dahil oluyor.

46'Mete Kalkavan'ın düdüğü ile maçın ikinci yarısı başlıyor.

►İLK YARI

45'Mete Kalkavan karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor. İki ekip soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor.

45'İlk yarının sonuna en az beş dakikalık uzatma süresi ekleniyor.

45'Aurelien Chedjou topla ilerledikten sonra uzak mesafeden şutunu çekiyor fakat top kalenin üzerinden farklı şekilde auta çıkıyor.

45'Iasmin Latovlevici'nin sol kanattan verdiği derinlemesine pas ile topla ceza sahası içinde buluşan Onur Atasayar şutunu çekiyor. Cristian Titi son anda araya girerek topu kornere gönderiyor ve olası bir gol girişimini engellemiş oluyor.

39'Kazanılan serbest vuruşta topun başına Berkan geçiyor. Berkan'ın ortasında ise Bursaspor defansı topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

37'Hızlı gelişen Göztepe atağında Poko'nun derinlemesine pasında topla buluşan Cameron Jerome ceza sahasına doğru ilerlemek isterken Ertuğrul Ersoy'un müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem Mete Kalkavan sarı kartını Ertuğrul'a gösteriyor.

32'Elle oynama sonrasında kazanılan serbest vuruşta topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında Bursaspor defansı topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

28'Aytaç Kara'nın kafa ile gönderdiği pasta Onur Atasayar için ofsayt bayrağı kalkıyor.

25'Göztepe adına kazanılan köşe vuruşunda topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında kaleci Okan Koçuk topu yumruklarıyla taça kadar uzaklaştırıyor.

19'Kazanılan köşe vuruşunda yapılan ortaya Aurelien Chedjou yükseliyor ve yaptığı kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

19'Bursaspor bu dakikada gole çok yaklaştı. Abdullahi Shehu'nun sağ kanattan yaptığı ortaya Umut Nayir çok iyi yükseliyor ve altı pasa yakın bir noktadan etkili bir kafa vuruşu yapıyor. Kaleci Beto da aynı güzellikte topu kornere çeliyor.

16'Halil Akbunar'ın Onur Atasayar'a orta sahada yaptığı müdahale sonrasında Mete Kalkavan faul düdüğünü çalıyor.

11' (VAR) Berkan Emir'in kullandığı serbest vuruşta, Alpaslan Öztürk kafa vuruşu ile topu filelere gönderiyor fakat VAR kararı sonrasında, atılan bu gol ofsayt gerekçesi ile iptal ediliyor.

8'Latovlevici'nin sağ kanattan yaptığı ortada Onur Atasayar'ın kafa vuruşu Göztepeli defans oyuncusundan dönüyor. Dönen top Aytaç Kara'nın önünde kalıyor. Aytaç Kara'nın ceza sahası yayından çektiği şutta, top farklı şekilde auta çıkıyor.

6'Karşılaşmada kazanılan ilk köşe vuruşunda topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında Bursaspor defansı topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

2'Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Bursaspor'dan geliyor. Allano Lima sağ kanatta aldığı top ile birlikte rakiplerinden sıyrılıp ceza sahası içine giriyor. Fakat yerden içeri çevirdiği top kaleci Beto'da kalıyor.

1'Mete Kalkavan'ın düdüğü ile birlikte karşılaşma Bursasporlu oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.

-Müsabaka berabere bittiği takdirde küme düşecek takımlar son hafta belli olacak.

-Bursaspor, rakibine yenildiği takdirde Akhisaspor'un ardından ligden düşen ikinci takım olacak.

-Göztepe ise rakibini yendiği takdirde kümede kalma yolunda önemli bir adım atacak. Pazartesi günü BŞB Erzurumspor'un Fenerbahçe'ye takılması halinde ise ligde kalmayı garantileyecek.

-Bursaspor, zorlu mücadeleyi kazanarak hem rakibinin üzerine çıkmak hem de son haftaya kümede kalma yolunda avantajlı girmek istiyor.

-Göztepe'de ise Beto, Berkan Emir, Alpaslan Öztürk, Andre Castro, Tayfur Bingöl sarı kart sınırında bulunan isimler.

-Bursaspor'da Aurelien Chedjou, Allano Lima, Aytaç Kara, Burak Kapacak, Tunay Torun, Umut Nayir sarı kart sınırında bulunan isimler.

-32 hafta sonunda ligde 35 golü bulunan Göztepe'de ise sakatlığı sebebiyle oynayamayacak olan Yasin Öztekin'in 8 golü bulunurken, onu 6 golle Deniz Kadah ve 5 golle Cameron Jerome takip ediyor.

-26 golle ligin en az gol atan takımı olan Bursaspor'da Aytaç Kara attığı 6 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunurken, onu 3'er golle Diafra Sakho ve Umut Nayir takip ediyor.

-İki takım arasında ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan karşılaşma golsüz eşitlikle sona ermişti.

-Göztepe'de ise kırmızı kart cezalısı Wallace Reis ile sakatlıkları bulunan Yasin Öztekin, Kadu, Nabil Ghilas, Adama Traore, Fausto Girillo, Hakan Çinemre ve Kerem Atakan Kesgin kritik maçta kadroda yer almıyor.

-Bursaspor'da sarı kart cezalısı Umut Meraş ile sakatlığı bulunan Barış Yardımcı bu önemli müsabakada yer almıyor.

-Bursaspor, ligde topladığı 33 puanla 16. sırada yer alırken, Göztepe ise topladığı 34 puanla rakibinin 1 basamak üzerinde 15. sırada bulunuyor.

-Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 16:00'da başlayacak zorlu mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek.

-Spot Toto Süper Lig'in 33. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Bursaspor ile Göztepe karşı karşıya geliyor.

MAÇTAN NOTLAR

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 33.haftasında bugün Göztepe'yi ağırlıyor. Büyükşehir Belediye Stadı'nda 16.00'da başlayacak olan karşılaşmayı İstanbul bölgesi hakemi Mete Kalkavan yönetecek.

Kümede kalma yolundaki en yakın rakibi olan İzmir temsilcisinin 1 puan gerisinde yer alan yeşil beyazlılar, tamamen dolu tribünler önünde oynanacak karşılaşmayı kazanarak son haftaya avantajlı görmek istiyor.

Bursaspor'da cezalı olan Umut Meraş ve sakatlığı süren Barış Yardımcı forma giymeyecek.

Bu kritik karşılaşmanın dakika dakika canlı anlatımını lodoshaber.com.'dan takip edebilirsiniz...

-------------------------------------------------------------------

İLK 11'LER BELLİ OLDU

BURSASPOR: Okan Koçuk, Iasmin Latovlevici, Ertuğrul Ersoy, Abdullahi Shehu, Aurelien Chedjou, Aytaç Kara, Onur Atasayar, Allano Lima, Henri Saivet, Stephane Badji, Umut Nayir.

Yedekler: Muhammed Şengezer, Santiago Vergini, Muhammed Emin Sarıkaya, Jani Atanasov, Burak Kapacak, Furkan Soyalp, Yusuf Erdoğan, Tunay Torun, Diafra Sakho, Kubilay Kanatsızkuş.

 GÖZTEPE : Beto, Lamine Gassama, Cristian Titi, Berkan Emir, Serdar Gürler, Alpaslan Öztürk, Andre Castro, Andre Poko, Halil Akbunar, Deniz Kadah, Cameron Jerome.

Yedekler: Eren Bilen, Göktuğ Bakırbaş, Lumor Agbenyenu, Axel N'gando, Yalçın Kayan, Erol Hakan Sepil, Tayfur Bingöl, Celso Borges, Yoan Gouffran.

Yeşil beyazlılar bugün 40 bin seyircisi önünde kader maçına çıkıyor. Timsah'ın ligde kalabilmesi için kazanmaktan başka çaresi yok. Karşılaşma Beinsports2'den ekranlara gelecek. Maçı Mete Kalkavan yönetecek. Timsah'ın rakibi önünde kaybetme gibi bir lüksü bulunmuyor. Tek hedef galibiyet.

-------------------------------------------------------------------

TEK HEDEF 3 PUAN

Kabus dolu bir sezon yaşayan Bursaspor, bugün kader maçına çıkıyor. Yeşil Beyazlı ekip kendisi gibi kümede kalma savaşı veren Göztepe'yi ağırlayacak. Ligde sezon perdesinin kapanmasında iki maç kalırken, Timsah'ın bu kritik maçtan üç puan çıkarmaktan başka çaresi yok.

SEYİRCİ AVANTAJI

Olası bir mağlubiyette Bursaspor'un küme düşmesi kesinleşecek. Beraberlik halinde Timsah'ın işi yine zorlaşacak ve rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Bursaspor 40 bin seyircisini önünde ölüm kalım mücadelesi verirken, karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek.

TRİBÜNLER HİÇ SUSMAYACAK

Karşılaşmanın heyecanıyla yanıp tutuşan 40 bin Bursasporlu taraftar üzerlerinde Yeşil Beyaz formalarıyla tribündeki yerini alacak ve takımlarının üç puana ulaşması için 90 dakika boyunca var güçleriyle tezahürat yapacak. 34 puanlı Göztepe ile 33 puanlı Bursaspor arasındaki dev maçı Mete Kalkavan yönetecek. İki takım için de hayati önem taşıyan kritik karşılaşma Beinsports2'den ekranlara gelecek. Tüm hesapların galibiyet üzerine kurulduğu Bursaspor'da gözler teknik direktör Mesut Bakkal ve sahaya süreceği 11 cesur yürekli Timsah'ta olacak.

YUSUF DÖNDÜ, UMUT CEZALI

Bursaspor'da kart cezası nedeniyle Antalyaspor maçında oynayamayan Yusuf Erdoğan formasına kavuşacak. Teknik direktör Bakkal'ın tecrübeli futbolcusuna ilk 11'de şans vermesi bekleniyor. Takımın önemli isimlerinden solbek Umut Meraş kart cezası nedeniyle görev alamayacak. Teknik direktör Mesut Bakkal'ın Göztepe karşısında Latovlevici'ye hazır ol dediği belirtildi.

SAKHO'YA ÖZEL GÖREV

Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal Antalyaspor maçında yedek soyundurduğu Diafra Sakho'yu Göztepe karşısında ilk 11'de sahaya sürmeyi planlıyor. Haftalardı suskun kalan Senegalli futbolcu Umut Nayir'in yerinde oynayacak ve Bursaspor'un tek gol silahı olarak sahaya çıkacak.

#YESİLGİYİN

Karşılaşmanın biletlerini çıktığı andan itibaren tüketen Bursasporlu taraftarlar maç için tüm hazırlıklarını tamamladı. Günler öncesinden kenti bayrak ve pankartlarla donatan Yeşil Beyazlılar camiaya da çağrıda bulundu. Bursasporlu taraftarlar rakiplerine baskı unsuru olma ve görsel bir şova imza atma adına tribüne giriş yapacak tüm Bursasporlulardan yeşil formalarını giymelerini istedi. Bu anlamda sosyal medyadan da #yesilgiyin başlığını oluşturdu.

KALKAVAN NE YAPACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Bursaspor'la Göztepe arasındaki maça Sarı Kırmızılı takıma şanslı gelen bir atama yaptı. MHK tarafından bu karşılaşma için hakem Mete Kalkavan görevlendirildi. Bursaspor Mete Kalkavan yönetiminde oynadığı 21 maçta sadece 6 galibiyet elde etti. Göztepe ise Kalkavan'ın düdük çaldığı 7 maçın 5'ini kazandı. Bursaspor Mete Kalkavan'ın yönettiği son 14 maçta sadece bir galibiyet aldı. Yeşil Beyazlılar sadece bu sezon iç sahada üç puan aldığı son maç olan Sivasspor mücadelesini 3-2 kazanmıştı.

REİS FORMA GİYEMEYECEK

Göztepe'de sakatlığını atlatan Serdar Gürler'in Bursaspor'a karşı forma giyeceği açıklandı. Teknik direktör Tamer Tuna durumları maç saatinde belli olacak Cameron Jerome ve Yasin Öztekin'i kadroya dahil etti. Göztepe'de 3-3'lük eşitlikle biten Sİvasspor maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Wallace Reis Bursaspor'a karşı forma giyemeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.