Hava Durumu

Bursaspor'da büyük tehlike! Puan silme ve transfer yasağı...

Paralarını tahsil edemeyen Jires Kembo, Titi ve Anderlecht Kulübü Yeşil Beyazlılar'ı FIFA'ya bildirdi. Taraflar anlaşma sağlayamazsa 6 puan silme ve 3 dönem transfer yasağı gelmesi gündemde...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2019 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2019 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursaspor'da büyük tehlike! Puan silme ve transfer yasağı...

TFF tarafından üç puanı silinen Bursaspor'da çok daha büyük bir sorun kapıya dayandı.

SEBASTIEN FREY GİBİ

Ekonomik ve sportif açıdan tarihinin en çalkantılı günlerini yaşayan Bursaspor'da dertlerin biri biterken diğeri başlıyor. TFF Kulüp Lisans Kurulu'nun istediği şartları yerine getirmeyen Bursaspor'un üç puanı silinmiş ve camia bu olayın şokunu yaşamıştı. Yeşil Beyazlılar şimdi daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Paralarını tahsil edemeyen Jires Kembo ve Titi ile birlikte Stephane Badji'nin bonservis bedelini alamayan Belçika'nın Anderlecht kulübü Bursaspor'u FIFA'ya şikayet etti. Yaz aylarında aynı tehlikeyle Sebastien Frey dosyasından ötürü karşılaşan Bursaspor Fransız file bekçisine ödemeyi yapmış ve sorunu ortadan kaldırmıştı.

BİRKAÇ AY ZAMAN VAR

Bursaspor'un Jires Kembo'ya 1,1 milyon Euro, Titi'ye yaklaşık 1 milyon Euro ve Anderlecht Kulübü'ne de 400 bin Euro borcunun bulunduğu, ödeme yapılmadığı takdirde birkaç ay içinde FIFA'nın Yeşil Beyazlı Kulübü 6 puan silme ve 3 dönem transfer yasağı cezası verme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Bursaspor gerekli zaman dilimi içinde taraflarla anlaşma sağlamaya çalışacak. Aksi takdirde Yeşil Beyazlılar önümüzdeki ara transfer dönemi, yaz transfer dönemi ve bir sonraki ara transfer döneminde kadrosuna oyuncu alamayacak. Puan silme cezasının işlemesi halindeyse Yeşil Beyazlılar'ın silinen toplam puan 9'a çıkacak.

JOVİC VE LENS SIRADA BEKLİYOR

Bursaspor'un önünde halihazırda çözüm bekleyen Boban Jovic krizi bulunuyor. Jovic'le alacağı konusunda taksitli ödeme hususunda anlaşma sağlanmıştı. Bursaspor yükümlülüklerini yerine getirmediği takdirde konu tekrar FIFA'ya taşınacak. Bursaspor'a alacağını tahsil etme hususunda ihtarname gönderen Lens Kulübü'nün izleyeceği politikaya göre stratejisini belirleyeceği bildirildi. Lens Kulübü'nün Bursaspor'dan John Bostock'un transferinden kaynaklı bonservis alacağı bulunuyor.

Kaynak: Bursa Hakimiyet/SÜHA GÜRSOY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.