Hava Durumu

Bursa'ya 4 yeni üniversite! İsimlerini tek tek açıkladı

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunduğu "üniversitenin bölünmesi" projesinin ayrıntılarını açıkladı. Kılavuz'a göre, Uludağ Üniversite'nin bünyesinden 4 yeni üniversite çıkabilir.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'ya 4 yeni üniversite! İsimlerini tek tek açıkladı

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, yeni akedemik yıl öncesi basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu "üniversitenin bölünmesi" raporunun ayrıntılarını açıklayan Kılavuz, özetle şunları söyledi:

'BURSA'DA 10 ÜNİVERSİTE POTANSİYELİ VAR'

"Kampus alanını ortadan ikiye bölerek yeni üniversiteye sıcak bakmıyoruz. Uludağ Üniversitesi anaç üniversite olarak yeni üniversiteler doğurmalı. Bursa, 4-5 devlet ve 4-5 vakıf üniversitesi potansiyeline sahip. Antalya, Adana, Konya, Kayseri, Gaziantep nüfus olarak bizden küçük, ama üniversite sayıları fazla. Bursa'ya 2 üniversite az."

'İSHAKPAŞA ÜNİVERSİTESİ'

YÖK ilçelerde yeni üniversite kurulmasına sıcak bakmıyor, ancak ilçe kümesi modeline gidilebilir. İnegöl'de İşletme ve Sağlık Bilimleri fakülteleri var. Ayrıca İnegöl, Yenişehir ve İznik ilçelerindeki Meslek Yüksek Okulları birleştirilip yeni bir üniversite oluşturulabilir. Adına da İshakpaşa Üniversitesi denilebilir."

'TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ'

"Gemlik'te Hukuk ve Denizcilik fakülteleri var. Asil Çelik'ten dolayı Orhangazi'ye kurulacak Teknoloji Fakültesi'yle birlikte Gemlik-Orhangazi merkezli Teknoloji Üniversitesi doğabilir."

'TARIM VE GIDA ÜNİVERSİTESİ'

"Karacabey ve Mustafakemalpaşa tarımsal üretimin en yüksek olduğu yerler. Bölgedeki Meslek Yüksek Okulları ile Tarım ve Gıda Üniversitesi kurulabilir."

'MOLLA FENARİ İSLAM SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ'

"Bursa'da çok ciddi sayıda yabancı uyruklu öğrenci var. Bu konuda diğer üniversitelerden daha tecrübeliyiz. Yabancı öğrencilerin ağırlıklı olduğu Molla Fenari İslam Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulabilir. Bünyeden 4 yeni üniversite çıkaran, Bursa Uludağ Üniversitesi kampusu ve yapısıyla öğretime devam eder."

'RESTORASYON YILI'

"2019-2020 yılı bizim için restorasyon, 2023-2024 dönemi ise ciddi iyileşme yılı olacak. YÖK'ün belirlediği her biri marka 16 araştırma üniversitesi var. Biz de 16 üniversiteden biri olmaya talibiz. Rakiplerimizin çok ciddi olduğunu da biliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.