Hava Durumu

Bursa Timsah için tek yürek!

Bursaspor sahasında oynayacağı sezonun son maçında 'Süper Lig'de kalmak için sahaya çıkacak. Bursaspor'un, Göztepe maçı saat 16.00'da baylaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa Timsah için tek yürek!

Ve sonu merakla beklenen gün geldi çattı. Tüm Bursa'nın takımı için adeta seferber olduğu, Türk futbolunun Anadolu Devrimi'ne imza atmış takımı Bursaspor için 'Süper Lig'de devam ya da tamam' diyeceği maç bugün saat 16.00'da start alacak. Yeşil Beyazlılar'ın küme düşmeme amacıyla Göztepe ile oynayacağı maçta Bursa'da adeta hayat duracak. Karşılaşma için günler öncesinden başlayan hazırlıklar tamamlandı. Kent bu süreçte bayraklar ve pankartlarla süslendi. Genci yaşlısı, futbolcusu sanayicisi, işçisi taraftarı, Bursaspor için tek yürek oldu.

Yeşil beyazlılar bugün 40 bin seyircisi önünde kader maçına çıkıyor. Timsah'ın ligde kalabilmesi için kazanmaktan başka çaresi yok. Karşılaşma Beinsports2'den ekranlara gelecek. Maçı Mete Kalkavan yönetecek. Timsah'ın rakibi önünde kaybetme gibi bir lüksü bulunmuyor. Tek hedef galibiyet.

TEK HEDEF 3 PUAN

Kabus dolu bir sezon yaşayan Bursaspor, bugün kader maçına çıkıyor. Yeşil Beyazlı ekip kendisi gibi kümede kalma savaşı veren Göztepe'yi ağırlayacak. Ligde sezon perdesinin kapanmasında iki maç kalırken, Timsah'ın bu kritik maçtan üç puan çıkarmaktan başka çaresi yok.

SEYİRCİ AVANTAJI

Olası bir mağlubiyette Bursaspor'un küme düşmesi kesinleşecek. Beraberlik halinde Timsah'ın işi yine zorlaşacak ve rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Bursaspor 40 bin seyircisini önünde ölüm kalım mücadelesi verirken, karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek.

TRİBÜNLER HİÇ SUSMAYACAK

Karşılaşmanın heyecanıyla yanıp tutuşan 40 bin Bursasporlu taraftar üzerlerinde Yeşil Beyaz formalarıyla tribündeki yerini alacak ve takımlarının üç puana ulaşması için 90 dakika boyunca var güçleriyle tezahürat yapacak. 34 puanlı Göztepe ile 33 puanlı Bursaspor arasındaki dev maçı Mete Kalkavan yönetecek. İki takım için de hayati önem taşıyan kritik karşılaşma Beinsports2'den ekranlara gelecek. Tüm hesapların galibiyet üzerine kurulduğu Bursaspor'da gözler teknik direktör Mesut Bakkal ve sahaya süreceği 11 cesur yürekli Timsah'ta olacak.

YUSUF DÖNDÜ, UMUT CEZALI

Bursaspor'da kart cezası nedeniyle Antalyaspor maçında oynayamayan Yusuf Erdoğan formasına kavuşacak. Teknik direktör Bakkal'ın tecrübeli futbolcusuna ilk 11'de şans vermesi bekleniyor. Takımın önemli isimlerinden solbek Umut Meraş kart cezası nedeniyle görev alamayacak. Teknik direktör Mesut Bakkal'ın Göztepe karşısında Latovlevici'ye hazır ol dediği belirtildi.

SAKHO'YA ÖZEL GÖREV

Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal Antalyaspor maçında yedek soyundurduğu Diafra Sakho'yu Göztepe karşısında ilk 11'de sahaya sürmeyi planlıyor. Haftalardı suskun kalan Senegalli futbolcu Umut Nayir'in yerinde oynayacak ve Bursaspor'un tek gol silahı olarak sahaya çıkacak.

#YESİLGİYİN

Karşılaşmanın biletlerini çıktığı andan itibaren tüketen Bursasporlu taraftarlar maç için tüm hazırlıklarını tamamladı. Günler öncesinden kenti bayrak ve pankartlarla donatan Yeşil Beyazlılar camiaya da çağrıda bulundu. Bursasporlu taraftarlar rakiplerine baskı unsuru olma ve görsel bir şova imza atma adına tribüne giriş yapacak tüm Bursasporlulardan yeşil formalarını giymelerini istedi. Bu anlamda sosyal medyadan da #yesilgiyin başlığını oluşturdu.

KALKAVAN NE YAPACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Bursaspor'la Göztepe arasındaki maça Sarı Kırmızılı takıma şanslı gelen bir atama yaptı. MHK tarafından bu karşılaşma için hakem Mete Kalkavan görevlendirildi. Bursaspor Mete Kalkavan yönetiminde oynadığı 21 maçta sadece 6 galibiyet elde etti. Göztepe ise Kalkavan'ın düdük çaldığı 7 maçın 5'ini kazandı. Bursaspor Mete Kalkavan'ın yönettiği son 14 maçta sadece bir galibiyet aldı. Yeşil Beyazlılar sadece bu sezon iç sahada üç puan aldığı son maç olan Sivasspor mücadelesini 3-2 kazanmıştı.

REİS FORMA GİYEMEYECEK

Göztepe'de sakatlığını atlatan Serdar Gürler'in Bursaspor'a karşı forma giyeceği açıklandı. Teknik direktör Tamer Tuna durumları maç saatinde belli olacak Cameron Jerome ve Yasin Öztekin'i kadroya dahil etti. Göztepe'de 3-3'lük eşitlikle biten Sİvasspor maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Wallace Reis Bursaspor'a karşı forma giyemeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.