Hava Durumu

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ni dolu vurdu. Belediye Başkanı yardım çağrısı yaptı

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde 20 dakika süreyle yağan şiddetli dolu zeytinliklere çok büyük hasar verdi. Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, "büyük bir afetle karşı karşıyayız. Bu dolu yağışının ilgili makamlarca afet olarak değerlendirilip, hasadın başlamasına bir ay kala çiftçimizin yaralarına merhem olmasını bekliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'nın Gemlik İlçesi'ni dolu vurdu. Belediye Başkanı yardım çağrısı yaptı

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ni dolu vurdu.

Yaklaşık 20 dakika süreyle çok yoğun bir şekilde yağan dolu, ilçedeki zeytinliklerde büyük hasar oluşturdu. Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, "Büyük bir doğal afet durumuyla karşı karşıyayız! Bu dolu yağışının ilgili makamlarca afet olarak değerlendirilip, hasadın başlamasına bir ay kala çiftçimizin yaralarına merhem olmasını bekliyoruz" dedi.

Gemlik'teki zeytinliklerde büyük hasara yol açan dolu yağışının ardından kendi sosyal medya hesabından yardım çağrısı yapan Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertslan şunları söyledi:

"Narlı, Karacali, Haydariye, Büyük ve Küçük Kumla bölgemizde 20 dakika civarlarında etkili olan dolu yağışı sebebiyle bazı zeytinliklerde %70 bazılarında ise %90'ın üzerinde ürün kaybı yaşandı.

Büyük bir doğal afet durumuyla karşı karşıyayız! Bu dolu yağışının ilgili makamlarca afet olarak değerlendirilip, hasadın başlamasına bir ay kala çiftçimizin yaralarına merhem olmasını bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.