Hava Durumu

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşümü!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa'da başlayacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın sözlerini bugünkü köşesine taşıdı...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2021 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2021 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'nın en büyük kentsel dönüşümü!

Yılmaz, yazısında şu önemli bilgileri verdi:

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yoğun tedavinin ardından sağlığına tam kavuşmuş olarak Şehir Hastanesi'nden taburcu olduktan sonra birkaç gün evde dinlendi. Bayramla birlikte de yeniden sahaya çıktı.

Bu sütunlarda paylaşmıştık...

28 Nisan günü hastaneden aradığında telefonda sesini tanıyamamış ve kimle konuştuğumuzu anlamaya çalışmıştık. O süreç geride kalmış, Başkan Aktaş'ın sesi de, enerjisi de geri gelmiş.

Dün...

Bayramın son gününde bayram sohbeti yaparken, öncelikle herkesi sağlığına dikkat etmeye davet etti.

Sonra da...

Bursa'nın gündemindeki büyük projelere değinirken "Bursaray'ı Şehir Hastanesi'ne ulaştıracak projenin iptal edilen ihalesi yeniden yapıldı. Herkes müsterih olsun, süreyi 24 ayın da altına indiren bu ihale Bursa'nın hayrına" dedi.

İnşaat başladığında ortaya çıkabilecek sorunları en aza indirmek için projede yapılan değişiklikleri anımsattı.

Ardından...

21 Mayıs Cuma günü Bursa'yı ziyaret edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un programıyla ilgili bilgi verdi:

"Sayın Bakanımız her zaman Bursa'ya önem ve destek veriyor, projeleri yakından takip ediyor. Önümüzdeki hafta da hem yapımı tamamlanan projelerin açılışlarını yapmak, hem planlanan projelerin temellerini atmak için Bursa'mıza gelecek."

Şunu özellikle vurguladı:

"Gündemimizde en büyük kentsel dönüşüm var ve yakında başlıyoruz. İlk projeler 1050 Konutlar ve Sıcaksu bölgesi kentsel dönüşümleri olacak. Bu dönüşüm projeleri kent içinde etap etap devam edecek."

Bu noktada...

Türkiye gündeminde yer bulan Hanlar Bölgesi projesiyle ilgili şunu söyledi:

"Hanlar Bölgesi projesini çok önemsiyoruz ve Bursa'mızı tarihiyle mutlaka buluşturmak istiyoruz. Bakanımızın da heyecan duyduğu gelişmeleri konuşacağız."

Mesajı da şu:

"Tarihiyle bütünleşen, modern projeleriyle geleceğe bakan Bursa'da yaşamak çok mutluluk verecek."

Üftade'deki heyelan projesi masada

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sohbetimizde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un programı hakkında bilgi verdi:

"Vakıf Kent Parkı açılışını yapacak, Gökdere Millet Bahçesi temelini atacak."

Şunu da açıkladı:

"Çakırhamam'da, Üftade Hazretleri Türbesi'nin alt tarafında heyelan yaşanmıştı. Osmangazi Belediyemizin aldığı bir karar var. Büyükşehir olarak içinde olacağımız proje de masada."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.