Hava Durumu

Bursa milletvekili Tatlıoğlu: "İYİ Parti dengeli bir güç birliği istiyor"

CHP - İYİ Parti arasında gerçekleşen ittifak görüşmeleriyle ilgili Lodos Haber'e değerlendirme yapan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Bursa teşkilatlarının dengeli bir güç birliği oluşması halinde ittifaktan yana tavır koyduğunu, aksi halde yalnız yol yürümeyi tercih edebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa milletvekili Tatlıoğlu: "İYİ Parti dengeli bir güç birliği istiyor"

İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu açıklamasında, ittifak görüşmelerindeki 'denge' unsuruna özellikle vurgu yaparak şunları söyledi; 

" Partimizin Bursa teşkilatları yaptıkları değerlendirmede CHP Bursa'da yaklaşık 450 bin, İYİ Parti ise yine yaklaşık 250 bin oy aldı. Dengesi kaçık bir iş biriği olmaz. Dengeli bir güç birliği yapılması halinde bu görüşmelerin bir anlamı olur. Parti teşkilatlarımızın beklensi budur. Aksi halde İYİ Parti Bursa'da da yalnız yürüyebileceği şekilde yerel seçim hazırlıklarını yapmıştır"

"TALEBİMİZ NET"

Bursa'da Osmangazi, Yenişehir, İznik ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde İYİ Parti'nin adayıyla yol yürünmesinin istendiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Prof. Dr. Tatlıoğlu, "Teşkilatlarımızın talebi net. Her iki partinin bir önceki seçimde aldığı oylar oranında bir denge sağlanması halinde işbirliği anlamlı bir hale gelir" dedi. 

Ankara kulislerinden yansıyan iddialara göre, İYİ Parti'nin Antalya, Mersin ve Balıkesir gibi illerde İYİ Parti adayıyla seçime girmek istemesi de ittifak görüşmelerinde sıkıntıya yol açan bir tavır olarak görülüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.