Hava Durumu

Bursa'dan başlamıştı! Adalet Yürüyüşü'ne polis engeli

Adalet Nöbetinin İzmir'e taşınması dolayısı ile yürüyüş yapan avukatlar, polisin yolun bir bölümünde yürümesine izin vermemesi üzerine dar kaldırımlardan yürümek zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'dan başlamıştı! Adalet Yürüyüşü'ne polis engeli

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde 85 hafta devam ettikten sonra, geçtiğimiz ay Bursa'da tutulan Adalet Nöbeti, şimdi de İzmir Barosu ev sahipliğinde İzmir'de tutulmaya başlandı.

Adalet Nöbetinin başlaması dolayısı ile bugün öğle saatlerinde Bayraklı'daki Adliye Sarayı'ndan Çınarlı Mahallesi'ndeki Bölge Adliye Mahkemesine yürüyüş düzenleyen avukatlar, yaklaşık 4 km'lik yolu bitirdi.

Adalet Nöbetinin İzmir'de başlayacak olması dolayısı ile bugün avukatlar, Bayraklı Adliye Sarayı zemin katında bulunan Baro Vestiyeri bölümünde toplandı. Burada bir süre alkışlarla bekleyen avukatlar, daha sonra Çınarlı Mahallesi'ndeki Bölge Adliye Mahkemesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

YÜRÜMEKTE ZORLANDILAR

İzmir, İstanbul, Ankara, Hatay, Diyarbakır, Bursa, Antalya, Kocaeli, Aydın, Urfa ve Van Barosu'na bağlı yaklaşık 100 avukatın katıldığı yürüyüşe polisin kaldırım ısrarı damga vurdu. Avukatların kortej oluşturarak, düzenli bir şekilde, yolu trafiğe kapatmadan ve yolun bir bölümünü kullanarak yürüme isteklerine polis izin vermedi. Bunun üzerine Avukatlar, dar kaldırımlara sıkışarak, otobüs duraklarının arkasından, otobüs bekleyen yurttaşların arasından, dar geçitlerden, kavşaklardan, köprülerden, zaman zaman birbirlerini kaybederek yürümek zorunda kaldı. Avukatların her adımını adım adım izleyen İzmir polisi, yer yer yürüyüşün yola taşmasına da müdahale etti.

Avukatlar yürüyüş boyunca, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz. Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları attı.

Yaklaşık 45 dakika süren yürüyüşün ardından Bölge Adliye Mahkemesi önünde toplanan Avukatlar burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında baro başkanları da birer konuşma yaptı.

AVUKAT AYTAÇ ÜNSAL AÇLIK GREVİNDE

Adalet Nöbeti yürüyüşüne CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay de katıldı.

Sezgin Tanrıkulu, burada yaptığı konuşmada, bu dönem avukatlık yaparken gitmediği kadar, cezaevlerine gittiğini belirterek, "Eskiden yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı sorunu vardı. Ama şimdi kurum olarak yargı yok. Yargı olmadığı için de adalet yok maalesef. Yargı bağımsız bir erk olmaktan çıktı ve yürütme organının bir parçasına dönüştü. Maalesef hâkimler de emir alan, talimat alan bir hiyerarşi içinde davranan memurlara dönüştüler. Bu ortamda da maalesef adalet üretilmiyor" dedi.

Serpil Kemalbay adalet nöbetinin çok kıymetli olduğunu belirterek, "Biliyoruz ki demokrasi verilmez alınır. Hep beraber, birlikte mücadele ede ede demokrasiyi kazanacağız" diye konuştu.

İzmir Barosu başkanı Av. Özkan Yücel'de, cezaevinde 50 gündür açlık grevinde olduğunu belirttiği tutuklu Avukat Aytaç Ünsal'dan gelen mektubu okudu.

Av. Yücel'in okuduğu mektubun bir kısmı şu şekilde:

"Açım aç diye haykıran milyonlarca insanımızı açlığımızla savunmak mesleğimizin kazanımlarını korumak, savunmayı savunmak bizim için onurdur. Bizler için, mesleğimiz için bugün orada adalet nöbetindesiniz. Biz de yanınızdayız. Yüreğimiz ve beynimizle oradayız. Hep birlikte mücadele ederek savunmaya yönelik bu saldırıları engel olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.