Hava Durumu

Bursa'daki Tower Plaza için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Bursa'da yıllardır bir türlü çözüm bulunamayan Stadyum Caddesi'ndeki Tower Plaza, sonunda yıkılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'daki Tower Plaza için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Bursa'nın kalbine 20 yıl önce Anap'lı Basri Sönmez'in Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönemde saplanan Tower Plaza için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bursa'yı çirkinleştiren bina yıkılarak kaldırılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 20 yıldır sorun olmaya devam eden dev bina için harekete geçerek teknik ekibine talimat verdi.  Bir süredir binayla ilgili yapılacak işlemler için çalışmaları yürüten teknik ekibin sonuç aşamasına geldiği bildirildi. Aktaş'ın talimatıyla tüm ayrıntıları gözden geçiren ekibin çalışmasını tamamlamasının ardından bina yıkılarak bulunduğu yerden kaldırılacak.
20 YILDIR BOŞ DURUYOR
Anap'lı Osmangazi Belediye Başkanı Basri Sönmez  döneminde imar izni verilerek inşa edilen ancak kaçak bölümleri nedeniyle bir süre sonra dödnemin Osmangazi Belediye Başakanı Hilmi Şensoy tarafından işyerlerinin ruhsatları iptal edilen Ömer Göktuğ'a ait Tower Plaza, açılışından kısa bir süre sonra kapılarını kapatmıştı. Binanın gövdesine yerleştirilen dönme dolabın kabininin kopması sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti.
SIRA DOĞANBEY'E GELİR Mİ?
Aradan geçen zaman diliminde binanın yasal sıkıntılarına çözüm bulunamazken, bir dönem kamuya verilerek hastane yapılması gündeme gelmişti. Ancak bu proje de fikir aşamasından ileriye geçemedi. Bursa'nın kalbinde 20 yıldır bir hançer gibi duran ve boş tutulan binanın kaldırılmasıyla önemli bir adım atılmış olacak. Tower Plaza'nın ardından sıranın Bursa'nın kalbine saplanan Doğanbey TOKİ'ye gelmesi de kamuoyunun en büyük beklentisi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.