Hava Durumu

Bursa'da taksi plakası fiyatları ne kadar?

İstanbul'da yaşanan taksi plakası tartışmaları sonrası diğer illerdeki plaka fiyatları da merak konusu oldu. İşte Bursa'da taksi plakası fiyatları...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2020 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da taksi plakası fiyatları ne kadar?

İstanbul'daki taksi plakaları elinde olan satıcılar taksi plakalarının fiyatlarını internet sitelerinden ve dükkân önündeki tabelalardan kaldırmış, bu da tartışmaları beraberinde getirmişti.

Alınan bu karar plaka satan kişilerin tekel oluşturduğu algılarına neden olmuştu. İstanbul'da taksi plaka ücretinin 2 milyon TL'yi aştığı ifade edilmişti.

Peki Bursa'da taksi plaka ücretleri ne kadar?

İşte detaylar...

Bursa'da 130 taksi durağı var. Taksi sayısı bin 101. Plaka bedeli ise arz ve talebe göre değişiyor.

1 milyon 200 ile 1 milyon 500 bin TL arasında alıcı buluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni Şehir Hastanesi hattı için 20 tane taksi plakası ihalesi açtı ve ihalede 1 milyon 50 bin artı KDV üzerinden 6 tane taksi plakası sattı.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, söz konusu ihaleyle Bursa'da taksi plakasının Şehir Hastanesi hattı için raiç bedelin belirlendiğini söyleyerek; "Ancak, 'Bursa'da taksi raiç bedeli budur' demek doğru değil. Bunun belirli bir net fiyatı yok. Belirleyen ya da satan bir kurum da yok" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.