Hava Durumu

Bursa'da su altında 'direniş' sergisi

Yıldırım Belediyesi, 15 Temmuz kahramanlarının hatırlarını, Kaplıkaya Cazibe Merkezi Tünel Akvaryum'da düzenlediği su altı sergisi ile ölümsüzleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2019 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2019 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da su altında  'direniş' sergisi

Yıldırım Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Kaplıkaya Cazibe Merkezi Tünel Akvaryum'da su altı fotoğraf sergisi düzenledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece ve sonrasında çekilen 50 fotoğraf ve 251 şehidin fotoğrafının yer aldığı '15 Temmuz Şehitler Ağacı' serginin açılışı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz tarafından yapıldı. 15 Temmuz 2016'nın Türkiye tarihinin en önemli kırılma noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bu gün milletimizin tarihe altın harflerle not düştüğü direniş ve dirilişimizin 3. yıl dönümü. Ülkemizin farklı noktalarında değişik etkinliklerle bu gün anılıyor. Bizde farklı bir etkinlikle bu milletimizin şanlı direniş ve dirilişini yeniden hatırlatmak istedik" dedi.

19 TEMMUZ'A KADAR ÜCRETSİZ

Farkındalık oluşturmak adına Türkiye'de bir ilke imza atarak su altı sergisi düzenlediklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize o gün yaşananları aktararak, bu ruhu diri tutmak adına böyle bir sergi düzenledik. Tünel Akvaryumumuzdaki sergimiz, 19 Temmuz Cuma gününe kadar açık kalacak ve hemşerilerimiz ücretsiz olarak gezebilecek. Allah, milletimize bir daha böyle günler yaşatmasın, birliğimiz ve beraberliğimiz daim etsin" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından çocuklarla birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Yılmaz, sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.