Hava Durumu

Bursa'da sağlık çalışanları ile otobüs şoförleri arasında gerginlik!

Yeni Dönem Gazetesi Yazarı Lale Akasoy, Bursa'da yürürlüğe giren sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım uygulamasında yaşanan sıkıntıları kaleme aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2020 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da sağlık çalışanları ile otobüs şoförleri arasında gerginlik!

Lale Akasoy'un "Hangi doktor otobüse biniyor?" başlıklı yazısı şöyle;

Geçen hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliği ile aldığı karar gereği, sağlıktaki tüm çalışanlara toplu taşıma araçlarından yılsonuna kadar ücretsiz yararlanma imkânı getirildi.

Kararda, özel ve kamu hastaneleri ayrımı da gözetilmedi.

Bununla birlikte doktor, hemşire ayrıcalığı da yapılmadı...

Yani, sağlık alanındaki güvenlik ve hizmetli personel dâhil herkese bu ulaşım hakkı tanındı.

***

Amma!..

Uygulama yürürlüğe girdiği ilk günlerde sağlık çalışanları ile kimi özel halk otobüsü şoförleri arasında adeta kriz yaşandı.

Bazı otobüs şoförleri, "Bu uygulama sadece doktor ve hemşireleri kapsıyor. Bu unvanların dışındaki personel kart okutacak..." deyince ortam bir anda gerildi ve sert rüzgârlar esmeye başladı!

Kamu hastanelerinde güvenlik, hizmetli, tıbbi sekreter olarak görev yapan personelden elektronik posta adresimize mailler su gibi aktı...

Ayrıca kimi sağlıkçılar telefonla arayarak yaşadıkları sıkıntıları da paylaştılar...

***

 "Bazı özel halk otobüsleri bizlerin ücretsiz ulaşım hakkını kısıtlıyor!" diyor kamu hastanelerinde çalışan güvenlik görevlileri, hizmetli personel ve tıbbi sekreterler...

Ve ekliyorlar:

"Biz oy birliği ile meclisten çıkan bu kararın sağlıkçıların tamamını kapsadığını biliyoruz. Ancak bazı özel halk otobüs şoförleri 'Sizin böyle bir ulaşım hakkınız yok!' diyerek kartımızı okutmamızı istediler. Bizler de kavga çıkmaması için mecburen ulaşım kartlarımızı cihaza okuttuk. Bazı şoförler aralarındaki WhatsApp yazışmalarını bize gösterip 'İşte görün, siz ücretsiz araçlara binemezsiniz. Bu kapsamda değilsiniz!' diyorlar... Güya sadece doktor ve hemşireler için bu karar alınmış! Soruyoruz: Hangi doktor otobüse biniyor?!.."

Sağlık çalışanları konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a iletmemi istediler. Başkan Aktaş'ı telefonla aradık.

Anlattık Başkan Aktaş'a da sağlık personelinin yaşadığı sıkıntıyı...

Başkan Aktaş, uygulamanın başladığı ilk günlerde kamu hastanesinde görev yapan sağlık çalışanları ve kurum müdürlerinden bu tür şikâyetlerin geldiğini söyledi.

Oda Başkanı ile görüşme yapıldığını ve sorunun giderilmeye çalışıldığını da ifade eden Aktaş, "Uygulama yeni başladığı için bu tür sıkıntılar oldu maalesef! Şu an yaptığımız görüşmelerle yaşanan gerginliği kontrol altına aldık. Ayrıca, sadece hekim, hemşire diye bir ayrım yok. Tüm sağlık çalışanları ulaşım hakkından ücretsiz olarak faydalanabilecek..." diyerek son noktayı koydu.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.