Hava Durumu

Bursa'da o mahalleye nefes aldıracak yıkım

Osmangazi Belediyesi, şehre nefes aldıracak park, meydan ve yeşil alan kazandırmak için kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Altınova Mahallesi Garipler Cami çevresine nefes aldırmak amacıyla kamulaştırılan 2 katlı bina, belediye ekiplerince yıkıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da o mahalleye nefes aldıracak yıkım

Çarpık ve plansız yapılaşmanın yol açtığı sorunları ortadan kaldırmak, Osmangazi'yi daha modern ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için büyük bir çaba sarf eden Osmangazi Belediyesi, bu projeler için ihtiyacı olan alanları kamulaştırmalarla elde etmeyi sürdürüyor.

Altınova Mahallesi Garipler Camii çevresine nefes aldıracak yeşil  alan projesi için vatandaşlarla anlaşarak yapılan kamulaştırmalarla satın alınan binalar, belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. Daha önce cami bitişiğindeki bir binayı yıkan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kamulaştırma işlemleri tamamlanan ikinci binanın da yıkımını gerçekleştirdi.

Toplamda 4 binanın yıkılmasıyla Garipler Camii çevresinde yaklaşık 500 metrekarelik bir alan elde edilecek.

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için ciddi yoğun kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Mahallelerimizi rahatlatan çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Yapılaşmanın yoğun olduğu ilçemizde, birçok mahallemizde kamulaştırmalar sonucu elde ettiğimiz alanlara park, meydan ve yollar yapıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.