Hava Durumu

Bursa'da kapanan köy yolları ulaşıma açıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan dağ köylerindeki yolları, kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak ulaşıma açtı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da kapanan köy yolları ulaşıma açıldı

Bursa'nın yüksek kesimlerinde kar yağışının etkisini arttırması hayatı olumsuz etkiledi. Uludağ bölgesinde yer alan dağ köylerinin yolları, yoğun kar nedeniyle kapandı. Osmangazi Belediyesi, Kirazlı, Hüseyinalan, Süleymaniye, Mürseller, Bağlı, Soğukpınar, Büyükdeliler ve Küçükdeliler ile bölgedeki diğer köylere giden yolların aşırı kar yağışı nedeniyle kapanması üzerine kar küreme araçları ve dozerler ile kar temizleme çalışması başlattı. Söz konusu mevkilerdeki çalışmalarını kısa sürede tamamlayan belediye ekipleri, kapanan köy yollarının yolların tamamını yeniden ulaşıma açık hale getirdi. Osmangazi Belediyesi, kar yağışının devam ettiği bölgelere anında müdahalede bulunabilmek adına iş makinelerini Kirazlı bölgesinde hazır bekletiyor.

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların kış aylarını sorunsuz geçirmemeleri için hazırlıklarını tamamladı. 67 kişilik bir ekip oluşturan Osmangazi Belediyesi, 24 adet iş makinası, (Greyder, loder, jcb, vs) 1 adet tuz aracı, 2 adet kar küreme ve tuz serpme aracı, 2 adet yalnızca kar küreme aracı ile 3 vardiya olarak 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Osmangazi Belediyesi, kar küreme, tuzlama ve yol açma araçlarının dışında, kamu kurumlarına da, kar ve buzlanmaya karşı kullanılmak üzere torba tuzlar dağıttı. Hazırlanan tuzların 200 tonu 25'er kiloluk torbalar halinde Valilik, Kaymakamlık, hastaneler, okullar, mahalle muhtarlıkları ile diğer kamu kurumlarına teslim edildi. Ayrıca ilçedeki tüm okullar, 136 muhtarlık ve diğer kamu kurumlarına ihtiyaç durumunda torba tuzlardan verilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kış süresince vatandaşların gündelik hayatlarında herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına yoğun bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Karla mücadeleye hazır olduklarını ifade eden Dündar, "Öncelikli olarak ana ulaşım akslarının ulaşıma açık olmasını sağlayacağız. Özellikle hastane ve okul yollarının ulaşıma kapanmaması için ekiplerimiz günde 3 vardiya olarak görev yapacak. İş makineleri ile karı temizlerken bir yandan da buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.