Hava Durumu

Bursa'da imza topladılar: "Çocuk susmamalı, eğitilmeli"

Türkiye'yi derinden sarsan toplumda infial yaratan 'çocuk istismarı' haberlerinin ardından; üniversiteli gençlerin bir araya gelerek kurduğu Hürriyet Hareketi, Bursa'da imza kampanyası düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da imza topladılar: "Çocuk susmamalı, eğitilmeli"

Türkiye'yi derinden sarsan toplumda infial yaratan 'çocuk istismarı' haberlerinin ardından; üniversiteli gençlerin bir araya gelerek kurduğu Hürriyet Hareketi, Bursa'da imza kampanyası düzenledi.

Hürriyet Hareketi'nin düzenlediği CHP Bursa Gençlik Örgütü'nün de destek verdiği imza kampanyası, kamu spotu talebiyle başladı. Üniversiteli gençlerin yoğun olarak yaşadığı Görükle'de Sanat Sokağı girişinde stand kuran gençler, yoğun ilgiyle karşılaştı. Gencinden yaşlısına bir çok kişi 'çocuk istismarı'na dur demek ve 'eğitici kamu spotu' talebi için imza verdi.

Hürriyet Hareketi'nden yapılan açıklamada; imza kampanyasının çocukları ve aileleri bilinçlendirmek amacıyla kamu spotu başta olmak üzere çalışmalar yapılması için yapıldığı ve toplanan imzaların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na iletileceği söylendi.

İmza standı önünde renkli görüntüler de yaşandı. Görükle'nin renkli siması olan Pablo isimli köpek de patisiyle imza kağıdına basması insanları güldürdü.

İmza kampanyasına Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hüseyin Akkuş'da katılarak destek verdi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Hürriyet Hareketi'nin Bursa Temsilcisi Eda Bayraktar şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizde son yıllarda artan çocuk istismarına karşı aileler bilinçlendirilmeli. "Çocuk susar" demek çok doğru değil. Biz yetişkinler olarak cocuklara susmamaları gerektiğini öğretmeliyiz. Çocuk, istismara uğradığının farkında olmalı, istismarı tarifleyebilmeli, istismara uğradığında susmaması gerektiğini bilmeli. Bu sebeple ana akım medyada ailelerin yoğun olarak televizyon başında olduğu saatlerde zorunlu yayınlara yer verilmeli. Biz bu noktada durumdan vazife çıkardık. Çünkü üniversiteliler, ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek olan çocuklar için harekete geçmeliydi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan kamu spotu talep etmeye karar verdik. Görükle Sanat Sokağı girişinde başlattığımız kampanyaya Görükle'de yaşayan gençler destek oluyor. Kampanya sona erince imzaları yetkililere ileterek bir kamu talebi oluşturmuş olacağız. Umuyoruz talebimiz Bakanlık yetkilileri tarafından olumlu karşılanır ve ailelerin bilinçlendirilmesi için bir adım atmış oluruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.