Hava Durumu

Bursa'da hijyenik kurban kesimi

Kurban satış alanları ve kesim bölgelerindeki çalışmaları ile örnek çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, Kurban Bayramı'nda ilçe sakinlerinin takdirini kazanmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2018 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2018 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da hijyenik kurban kesimi

Kurban Bayramı'nda yaptığı çalışmalar ile vatandaşların ibadetlerini hem güvenli hem de hijyenik şekilde gerçekleştirmesini sağlayan Yıldırım Belediyesi, ilçede 15 ayrı noktada oluşturduğu 'Modern Kurban Kesim Alanları' ile vatandaşlara şeker, kolonya, deri poşeti, et poşeti, naylon branda, tuz, şapka, veterinerlik hizmeti ile temizlik için su temininden oluşan farklı hizmetleri de sunuyor. Hazırlanan çalışmalar ile Yıldırımlılara eksiksiz bir bayram yaşattıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşlik ve dayanışma ruhu bayram günlerinde daha da gelişir. Yaşam kalitesinin her geçen gün arttığı, her alanda öncü ve örnek bir şehir haline getirme hedefiyle çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza mutlu bir bayram yaşatmayı amaçlıyoruz" dedi.

HİZMETTE SINIR YOK

İlçedeki 15 ayrı noktada kapalı ve açık pazar alanlarını kurban kesim alanı olarak düzenlediklerini dile getiren Başkan Edebali, "Kesim yerlerinde vatandaşlarımıza tuz, deri poşeti, et poşeti, yer brandası, şeker, kolonya ve şişe suyu ekiplerimiz tarafından dağıtılıyor. Buralarda veteriner kontrolünde konusunda uzman kasaplarımız ve İslami usullere uygun kesim için din görevlilerimiz hizmet verecekler. 170 kişilik uzman personelimiz, vatandaşlarımıza hizmet vermek için bayram süresince hazır bulunuyor" diye konuştu. Başkan Edebali, kurban bayramlarında sıkça yaşanan sahibinin elinden kaçan boğalara karşı önlem aldıklarını da söyleyerek, konusunda uzman kişilerden oluşan 'boğa timleri' ile olaylara anında müdahale edildiği bilgisini verdi.

ANINDA TEMİZLİK

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat boyunca çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Başkan Edebali, "Vatandaşlarımızın kurban kesim yerlerinde oluşabilecek olumsuz durumlardan etkilenmemesi için 71 adet çöp kamyonu, 6 adet vakumlu yol süpürme aracı, 15 adet açık kasa kamyon, 4 adet arazöz, 1 adet konteyner yıkama ve dezenfekte aracı, 5 adet kepçe ve 570 kişilik ekibimizle kesim işlemlerinin ardından anında müdahale ederek temizlik çalışmalarını yapıyoruz. En ince detayına kadar düşünerek hazırladığımız çalışmalarımız ile hemşehrilerimize eksiksiz bir bayram yaşatmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu vesile ile başta Yıldırımlı vatandaşlarımızın, ülkemizin ve tüm İslam Alemi'nin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tekrar kutlar ve bayramımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı. Öte yandan hijyenik ve iyi koşullardaki kurban kesim alanlarında ibadetlerini gerçekleştiren Yıldırımlılar ise hizmetlerden dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.