Hava Durumu

Bursa'da hayvana şiddete tepki!

Bursa'da bir grup hayvansever, hayvanlara yönelik şiddete tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 22:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da hayvana şiddete tepki!

Bursa'da bir grup hayvansever, hayvanlara yönelik şiddete tepki gösterdi.

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği (BUHAYDER) Başkanı Sibel Akıncı, "Parmağımızda ufak bir kesik bile acı verirken, psikolojik rahatsızlığı olan insanlar hayvanlar üzerinde resmen cinayet denemeleri yapıyor ve gerçekleştiriyor. Hayvanlar insanlara korkarak bakmasın. Onlar için cehennem, insanların yaşadığı dünya olmasın" dedi.

Bursa'da hayvanseverler, hayvanlara yönelik şiddete tepki için bir araya geldi. Atatürk Anıtı önünde toplanan hayvanseverler, şiddet gören ve öldürülen hayvanların fotoğraflarını taşıdı. Atatürk Anıtı önünde çıklamalarda bulunan BUHAYDER Başkanı Sibel Akıncı, son zamanlarda hayvanlara karşı artan şiddete dikkat çekti.

'YASA DEĞİŞMELİ'

Hayvan hakları yasasının değişeceğine inançlarının tam olduğunu belirten Akıncı, "Eğer bu yasa sivil toplum kuruluşlarına danışılmadan hazırlanırsa ve yürürlüğe konulursa yine bazı eksikliklerin olacağını düşünüyoruz. Çünkü sivil toplum kuruluşları hayvan koruma işini gönüllülükle yapıyor ve göz ardı edilen birçok detaya hakim. Yasa hazırlanırken mutlaka ve mutlaka 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' mantığıyla hareket edilmeli. Hayvan hakları konusunda gelişmiş ülkelerin yasaları da incelenerek sahipli ve sahipsiz tüm hayvanlara karşı işlenen suçların, paraya çevrilmeyen hapisle cezalandırılması şart. Yeni yasanın belediyelerin çalışanlarını da kapsaması gerekiyor, ki belediyelerdeki çalışanlar da görevini tam anlamıyla layığıyla yapabilsin ve gerektiğinde ceza alsın. İnanın çocuk ve kadın istismarları ve cinayetleri de azalacak. Yeter ki yasa Türkiye'ye yakışır bir şekilde fikir alışverişiyle ve ivedilikle hazırlansın. Hazırlansın ki artık katiller aramızda gezmesin. Hayvanlar insanlara korkarak bakmasın. Onlar için cehennem insanların yaşadığı dünya olmasın. Onlar bize emanet." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.