Hava Durumu

Bursa'da haraç, şantaj ve tehdit operasyonu! İş adamlarına çöküp...

Bursa polisi, iş adamlarına çöküp, tehdit ve şantaj yoluyla haraç aldıkları belirlenen suç örgütüne baskın düzenledi. Bursa dahil 4 ilde düzenlenen operasyonda 21 adrese baskın düzenlendi. 18 kişi gözaltında...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2020 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2020 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da haraç, şantaj ve tehdit operasyonu! İş adamlarına çöküp...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Bursa'da faaliyet gösteren suç örgütlerinin tespiti ve yapılanmalarının deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bursa'da çok sayıda iş adamına ulaşarak çökmeye çalışan, ucuza aldıkları arazileri tehdit ve şantajla zorlayarak yüksek meblağlara satmak isteyen, 'sizi koruyoruz' diyerek yüksek miktarda haraç istedikleri anlaşılan ve bu yolla haksız kazanç sağlamayı hedefleyen organize suç örgütüne operasyon düzenlendi.

OPERASYON FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından yürütülen planlı çalışma operasyona dönüştü. 

Bursa merkezli, İstanbul, Afyonkarahisar ve Ankara illerinde 21 ayrı adrese baskın düzenleyen ekipler 18 şüpheli şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, balistik yelek ve çok sayıda çeşitli çaplarda fişek ele geçirildi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt kapsamında tehdit, şantaj ve nitelikli yağmaya teşebbüs" suçlarından adliyeye sevk edilen örgüt lideri E.K., örgüt yöneticileri A.A. ve M.S. ile örgüt üyeleri İ.A., A.Ö., M.A., C.G., C.V., R.Ç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.