Hava Durumu

Bursa'da haraç çetesine darbe! İş adamlarına çöküp...

Bursa polisi, iş adamlarına çöküp, tehdit ve şantaj yoluyla haraç aldıkları ve tefecilik yaptıkları belirlenen suç örgütüne baskın düzenledi. Bursa dahil 4 ilde düzenlenen operasyonda 21 adrese baskın düzenlendi. 13 kişi gözaltında...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2020 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2020 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da haraç çetesine darbe! İş adamlarına çöküp...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Bursa'daki suç örgütlerinin tespiti ve yapılanmalarının deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bursa'da çok sayıda iş adamına ulaşarak çökmeye çalışan, tefe yoluyla borclandıkları kişilerin arazilerine el koyan ve yüksek miktarda tahsilat yaparak haksız kazanç sağlamayı hedefleyen organize suç örgütüne yönelik 6 ay süren çalışma, operasyona dönüştü. Geçtiğimiz gün düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, ve çok sayıda çeşitli çaplarda fişek ele geçirildi.

  

Haklarında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt kapsamında adam öldürmeye teşebbüs, 6136, tefecilik ve nitelikli yağma' suçlarından işlem yapılan, örgüt lideri B.G. ile örgüt yöneticileri O.F, T.Z, T.A ile örgüt üyeleri M.U, S.B, Y.G, H.Y, H.A isimli 9  şüpheli adliyeye sevk edildi. 4 kişi ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.