Hava Durumu

Bursa'da düğün salonu sahiplerinden sokak düğünlerine tepki

1 Temmuz itibariyle açılan düğün salonları sahipleri, sokaklarda ve okul bahçelerinde yapılan düğünlerin tehlike saçtığını söyleyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da düğün salonu sahiplerinden sokak düğünlerine tepki

Bursa'da düğün salonları sahipleri sokak düğünlerine ve oku bahçelerinde yapılan düğünlere tepki gösteriyor.

Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Ali Özkan İlhan'ın yaptığı açıklama şöyle;

"1 Temmuz itibariyle açılan düğün salonları İçişleri Bakanlığının yayımlamış olduğu genelgede belirtilen kurallar çerçevesinde faaliyete geçmişlerdir. Zabıta, polis, il sağlık müdürlüğü ve odamız tarafından sıkı denetimler ve uyarılar yapılmaktadır.

İşletme sahipleri kurallara azami şekilde uymaya çalışmaktadırlar ve gelen misafirlere maske,sosyal mesafe ve hijyen konusunda gerekli ikazları yapmaktadırlar. Temas gerektiren oyunlara müsaade edilmemekte ağırlanan misafilerin de oturma düzenlerine dikkat edilip isim listeleri alınmaktadır.

Düğün salonları bu şartları yerine getirirken maliyetleri de ayrı bir yük getirmektedir. Buna rağmen sokaklarda ve okul bahçelerinde yapılan düğünlerin kontrolsüz olduğu ve hiçbir kurala uyulmadığı,halay ve dans gibi temas gerektiren oyunların rahatça oynandığı,sosyal mesafenin dikkate alınmadığı kamuoyuna yansımıştır.

Bu durum düğün salonu işletmecileri olarak bizlere zarar vermekte kötü intiba bırakarak sektörü mağdur etmektedir. Bu konunun dikkate alınmasını talep etmekteyiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.