Hava Durumu

Bursa'da coşkulu 23 Nisan korteji

TRT ve Bursa Valiliği koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan 40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamındaki kortej yürüyüşü, 40 ülkeden 800 çocuğun katılımıyla yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da coşkulu 23 Nisan korteji

Bursa';nın ev sahipliğinde 40 ülkeden 800 çocuğun katılımıyla düzenlenen 40. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamındaki kortej yürüyüşü, büyük coşkuyla yapıldı.

TRT ve Bursa Valiliği koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan 40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamındaki kortej yürüyüşü, 40 ülkeden 800 çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Tophane Meydanı';ndaki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin önünden başlayan kortej; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TRT Genel Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çiftçi ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle start aldı.

Vali İzzettin Küçük, Bursa';da düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği';nin tüm çocuklar için hayırlı olmasını temenni etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 40 ülkeden 800 çocuğun Bursa';da bir araya geldiğini hatırlatarak, şenliğin Bursa'ya hayırlı olmasını diledi. Vali Küçük ve Başkan Aktaş, güzergah boyunca yürüyüşe Türk bayraklarıyla eşlik eden Bursalıları selamladı.

Tophane Meydanı';nda toplanan yerli ve yabancı yüzlerce çocuk, yöresel kıyafetleri ve ellerinde ülke bayraklarıyla yürüyüşe katıldı. Bursalılar da Türk bayraklarıyla coşkuya ortak olurken, TRT Çocuk kahramanları büyük ilgi gördü. Kortej, Atatürk Stadyumu Meydanı';nda son buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kortej öncesinde 23 Nisan Çocuk Şenliği';ne katılan yabancı çocuk misafirleri Tayyare Kültür Merkezi';nde ağırladı. Bursa';da dünya çocuklarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Aktaş, günün anısına çocuklara hediyeler verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.