Hava Durumu

Bursa'da CHP ile İYİ Parti ilçeleri paylaştı! Osmangazi ve Yıldırım...

Bursa'da CHP ile İYİ Parti arasındaki aday krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Ankara'da iki heyet arasındaki görüşme sona erdi. Buna göre, Osmangazi ve Yıldırım CHP'de kalırken, İYİ Parti, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Keles, Orhaneli, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve İnegöl'den aday çıkaracak.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da CHP ile İYİ Parti ilçeleri paylaştı! Osmangazi ve Yıldırım...

CHP ile İYİ Parti arasında Bursa'da Orhangazi ve Gemlik ilçeleriyle başlayan aday krizi, Osmangazi ile zirve yapmıştı.

İYİ Parti bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Prof. Dr. Emin Balkan'ı gösterdi. Ancak ittifak görüşmeleri gerekçe gösterilerek Balkan'ın adaylığı daha sonra geri çekildi.

Bir süre sonra İYİ Parti düzenlediği tanıtım toplantısı ile bu kez Balkan'ı Osmangazi İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır'ın bu toplantıda söylediği 'Anlaşma tamam. Bursa'nın yarısı bizim yarısı CHP'nin' sözleri ise yine bir krize neden oldu. Bu sözlere CHP il yönetiminden de cevap gelince Bursa'daki ititfak görüşmeleri bir kez daha çıkmaza girdi. 

OSMANGAZİ VE YILDIRIM CHP'DE

Bursa'da siyaset kulislerinin gündeminden inmeyen CHP - İYİ Parti krizinde flaş bir gelişme yaşandı. İl yöneticilerinin konuyu Ankara'ya taşıması üzerine Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki kritik görüşme az önce sona erdi.

Ankara'dan gelen kulis bilgilerine göre, görüşme sonrası, CHP Bursa'da Osmangazi ve Yıldırım'ı alırken, İYİ Parti, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Keles, Orhaneli, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve İnegöl'den aday çıkaracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.