Hava Durumu

Bursa basınında AK Parti mitingi nasıl görüldü?

Bursa basınında köşe yazarlarının neredeyse tamamı bugünkü köşelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Bursa temaslarına ve AK Parti mitingine ayırdı. İşte Bursa'nın kalemlerinin Erdoğan izlenimleri...

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa basınında AK Parti mitingi nasıl görüldü?

Bursa basınında köşe yazarlarının neredeyse tamamı bugünkü köşelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Bursa temaslarına ve AK Parti mitingine ayırdı.

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, Erdoğan'ı "çok formda" gördüğünü belirtirken, miting için şu ifadeleri kullandı:

'OMUZ OMUZA SIKIŞIK DÜZEN'

"Geçmişteki AK Parti mitinglerinden aşina olduğumuz omuz omuza sıkışık düzen yine Gökdere'de gözümüzün önündeydi (...) bir eliyle Raiba ve bir eliyle bozkurt işareti yapanların görüldüğü topluluğa konuştu."

Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal ise Erdoğan'ın konuşmasının büyük bölümünü genel siyaset yerine Bursa'ya ayırmasına dikkat çekti.

Emniyet kaynakları mitinge katılımın 30 bin dolayında olduğunu bildirirken, Özdal'ın tahmini farklıydı:

'50 BİNDEN AŞAĞI DEĞİL'

"Kalabalık, hem de iyi bir kalabalık vardı Gökdere Meydanı'nda. Sayı verecek kadar matematiğim iyi değil ama 50 binden aşağı bir katılım yoktur diye tahmin ediyorum."

Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın ise Bursa projelerinin garantörünün Erdoğan olduğunu yazdı:

'BURSA'NIN GARANTÖRÜ ERDOĞAN'

"Seçime 43 gün kala hepimiz Erdoğan'ın Bursa'ya vereceği müjdeleri merak ediyorduk. Hepsi de beklenen projelerdi. Erdoğan'ın bunların tümüne garantör olduğunu işittik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa ziyaretindeki bir ayrıntı Bursa Hakimiyet gazetesi Yazarı Okan Tuna'nın köşesinde yer aldı. O da Erdoğan'ın Bursa menüsüydü:

İNEGÖL KÖFTE, PİYAZ, ŞIRA

"Planlamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemeğini miting sonrasında Valilik'te yiyecekti. Ancak program hayli sarktı. Bunun üzerine; Ankara Yolu'ndaki Büyükşehir Belediye binasına geçen Erdoğan'a burada, sevdiği bir Bursa lezzeti olan İnegöl köfte, piyaz ve şıra, 'Orhan Köfte' ekibi tarafından servis edildi."

Bursa Hakimiyet gazetesi Yazarı Namık Göz, Erdoğan'ın miting konuşmasını Bursa'nın seçim bildirgesi olarak niteledi:

'BURSA'NIN SEÇİM BİLDİRGESİ'

"... 16 yıllık AK Parti iktidarında Bursa'ya yapılan yatırım ve hizmetler ile önümüzdeki dönemdeki müjdelerden oluşan konuşmasıyla adeta Bursa'nın seçim bildirgesini açıkladı."

Bursa Hakimiyet gazetesi Yazarı İlhami Yıldız ise Erdoğan'ın konuşmasını "Bursa'yı en iyi tasvir eden konuşma" olarak niteledi:

'BURSA'YI EN İYİ TASVİR EDEN KONUŞMA'

"Birine deseniz ki Bursa'yı en iyi tasvir eden konuşma yapın deseniz zannedersem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan daha iyi bir konuşma yapamaz desek abartmış olmayız."

'VARDIR BİR BİLDİĞİ'

Agazete Yazarı Mehmet Çetinkaya, AK PARTİ'nin Bursa'daki seçim mitingini erken yapmasını değerlendirdi:

"Bu sefer erken geldi. Teşkilatları erkenden harekete geçirip bereketli bir sonuç istemesi de olabilir... Vardır Reis'in bir bildiği."

'6-7 KONTROL'

Bursa Hayat gazetesi Yazarı Selahattin Erkan ise güvenlik önlemlerine dikkat çekti:

"15 Temmuz Meydanı'ndan yürüyerek Gökdere Meydanı'ndaki mitinge ulaşmaya çalıştım. Gökdere-Meydancık tarafındaki basın tribününe (basın tırına) girmek için ise 6-7 tane kontrolden geçtim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.