Hava Durumu

Bülent Arınç: "Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu. Rencide oldum!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki çıkışını isim vermeden sert sözlerle eleştirmesinin ardından Arınç'tan açıklama geldi. İstifa edebileceğine ilişkin sinyal de veren Arınç, "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bülent Arınç: "Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu. Rencide oldum!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki çıkışını isim vermeden çok sert sözlerle eleştirmesinin ardından Arınç'tan açıklama geldi.

İstifaya ilişkin sinyal de içeren açıklamasında Arınç, duygusal bir insan olduğunu vurgulayarak,  "dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı" dedi. 

Gazeteci Murat Çelik, siyaset gündemindeki isim Bülent Arınç ile telefon görüşmesi yaparak, gelişmelerle ilgili sorular sordu.

Arınç, Çelik'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil.

Ben başkaları gibi Twitter'dan, Instagram'dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum."

Arınç istifa sinyali verdi!

Gazeteci Murat Çelik'le yaptığı görüşmede, Yüksek İstişare Kurulu'ndaki görevinden istifa edebileceğini sezdiren Bülent Arınç,şöyle konuştu:

" Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, "O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu" diyebilirim. Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımız'ın hem de Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz."

Erdoğan Arınç'ın Çıkışı İçin Ne Demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki sözlerini isim vermeden şu sözlerle eleştirmişti"

"Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile, hiç kimsenin şahsi ifadeleri cumhurbaşkanı ile hükümetimiz ile partimiz ile ilişkili hale getirilemez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.