Hava Durumu

Bu iddia CHP Bursa kulislerine bomba gibi düştü!

CHP Bursa kulisleri bu bomba iddia ile sarsıldı! Buna göre, "partili genç bir kızı sözle taciz ettiği" bizzat İl Başkanlığı tarafından doğrulanan Osmangazi İlçe eski Başkanı Mete Akyolcular'ın partiden ihraç edilmesinin önüne geçebilmek için Akyolcular istifa ettirildi! Pekii, Genel Merkez bu işe ne diyor?

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bu iddia CHP Bursa kulislerine bomba gibi düştü!

CHP Bursa Örgütü, bundan bir süre önce Osmangazi İlçe Başkanı Mete Atyolcular'ın partinin gençlik kollarına üye bir genç kızı taciz ettiği ddiası ile sarsılmıştı.

Söz konusu iddia ülke gündemine de bomba gibi düşerken, CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklama "Taciz" meselesini doğrulayarak iddia olmaktan çıkarmış ve bu enteresan yaklaşımıyla da bir çığır açmıştı.

Gelişmelerin ardından Mete Akyolcular Osmangazi İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Derken tüm gözler, "partili genç bir kızı taciz ettiği" bizzat CHP İl Başkanlığı tarafından doğrulanan Mete Akyolcular'a uygulanacak yaptırıma çevrildi. Gerek parti tüzüğü, gerek bugüne kadar ki tüm teammüller ve gerekse toplumsal vicdan, böylesi çirkin bir olayın cezasının partiden ihraç olduğunu ortaya koyarken, aradan geçen epey uzun zamana rağmen Mete Akyolcular bir türlü partiden ihraç edilmedi!

Bu durum üzerine CHP Genel Merkezi, Bursa Örgütü'ne, "Daha fazla uzatmayın. Gereği neyse yapın!" Diye talimat gönderdi.

Ancak buna rağmen CHP İl Başkanlığı harekete geçmedi. İl Başkanı İsmet Karaca'ya yakınlığı ile bilinen Mete Akyolcular bir nevi koruma altına alındı ve partiden ihraç edilmedi!

Tüm bu yaşananlar parti tabanı ve siyasi kamuoyunda infial uyandırırken, son günlerde kulislere düşen yeni bir iddia ise bardağı taşıran son damla oldu.

Bu iddiaya göre, Mete Akydolcular'ın CHP'den ihraç edilmesinin önüne geçebilmek için Akyolcular partiden istifa ettirildi.

Bu uygulamadan amaç. Akyolcular'ın bir süre sonra yeniden CHP'ye üye yapılarak her hangi bir yaptırımla karşılaşmamasıydı.

Yani taciz gerçeğinin bedelsiz aklanmasıydı...

Bu korkunç iddia CHP Genel Merkez koridorlarına da yansıdı. Konu ile ilgili Ankara'dan gelen haberler ise Akyolcular'ı aklamaya yönelik böylesi bir operasyona izin verilmeyeceği yönünde.

Bu noktada Mete Akyolcular'ın "Tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disiplini sevk edildiğine" dikkat çeken Ankara'ya yakın kaynaklar,  Osmangazi İlçe eski Başkanı'nın istifa ettirilmiş olmasının her hangi bir öneminin olmadığını ortaya koydu. 

Buna göre, Mete Akyolcular CHP'den ihraç edilmemek için, partiden istifa etmiş olsa bile disipline "Tedbirli" olarak sevk edildiği için tekrar CHP'ye üye olması söz konusu değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.