Hava Durumu

Bu da Suudi taht oyunları! Suikast timi gönderip...

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında yeni bir iddia daha ortaya çıktı. Selman, Kanada'ya suikast timi göndermekle suçlandı. Amerika Birleşik Devletleri'nde açılan dava dosyasında 2018 yılında öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili ifadelerde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2020 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bu da Suudi taht oyunları! Suikast timi gönderip...

Amerika Birleşik Devletleri'nde açılan dava dosyasında yer alan ifadeye göre, infaz timi Kanada'nın Toronto kentinde, Saad al-Jabri isimli Suudi Arabistan vatandaşını hedef alacaktı.

KAŞIKÇI ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA GÖNDERİLMİŞ 

Yine dosyadaki iddiaya göre başarısız suikast planı, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesinin hemen sonrasına rastlaması ile de dikkat çekiyor.

Eski bir istihbarat görevlisi olan Jabri üç yıl önce ülkesinden kaçmıştı ve olaydan bu yana da özel güvenlik korumasında yaşıyor.

Dava dosyasına göre suikast planı, Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı'nda Kanada gümrük birimlerinin, ekipten şüphelenmesi sonucu açığa çıktı.

KİLİT İSİM 

61 yaşındaki Jabri, yabancı istihbarat birimleri ile Suudi Arabistan kurumları arasındaki iletişimi yürüten kilit bir isimdi.

PRENS HAKKINDAKİ İDDİALAR

ABD'nin başkenti Washington'da açılan davanın 106 sayfalık dosyasında, Veliaht Prens Selman, Jabri'yi susturmak amacıyla suikast ekibi görevlendirmekle suçlanıyor.

Jabri, Kraliyet kurumlarını içeren yolsuzluk iddialarının yanı sıra, kendisini öldürmek için gönderildiğini öne sürdüğü "Kaplan Timi" isimli profesyonel askerlerden oluşan ekibin, Prens Muhammed'in yönetiminde olduğunu iddia ediyor.

New York Times gazetesine göre, Jabri'nin oğlu Dr. Khalid Aljabri, babasının Suudi Arabistan'da tutuklanan akrabalarının serbest bırakılması için yaptığı girişimlerin bir sonuç vermemesi üzerine bu davayı açtığını söyledi. 

KAŞIKÇI CİNAYETİ İLE İLGİLİ İDDİA

Saad al-Jabri, Kaplan Timi'nin 2018 yılında İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda işlenen Kaşıkçı cinayetinin arkasında olduğunu da iddia ediyor. 

Jabri'nin iddiasına göre Cemal Kaşıkçı cinayetinden yalnızca iki hafta sonra Kaplan Timi onu öldürmek üzere Kanada'ya geldi.

Dava dosyasına göre, Kaşıkçı cinayetinde vücut parçalarını ayırma işlemine katılmakla suçlanan bir tim üyesi, adli tıp malzemeleri içeren iki çanta ile Kanada'ya gelen ekipte yer aldı.

Dosyaya göre, Kanada gümrük birimleri gruptan şüphelenerek, ülkeye girişlerine izin vermedi.

Dava dosyasında ayrıca şu ifadelere de yer verildi: "Sanık bin Salman hakkında Dr. Saad'ın zihnindekilerden daha hassas, daha aşağılayıcı ve daha tahrip edici bilgilerin bulunduğu pek az yer vardır. Bunun istisnalarından biri, Dr. Saad'ın öldürülmek isteneceğini düşünerek yaptığı ses kayıtlarıdır."Bu nedenle bin Selman onun ölmesini istiyor. Bu nedenle bin Selman son üç yılda bu amaç için çalıştı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.