Hava Durumu

Bu bitki koronavirüsten koruyor! 10 dakika içinde

Koronavirüsten en iyi korunma yöntemlerinin; maske, mesafe, hijyen olduğunu belirten Türk Rinoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Gerek, corona virüse karşı kalkan olan bir bitkinin de olduğunu açıkladı. Antiviral ve antibakteriyel özelliği ile bilinen cistus creticus bitkisi nedir, corona virüsü nasıl etkiler? Uzmanı, detayları açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bu bitki koronavirüsten koruyor! 10 dakika içinde

Covid-19'a karşı aşı çalışmaları tüm dünyada hızla devam ediyor. Uzmanlar aşının en iyi olasılıkla 2021 yılında bulunacağını belirtiyor. Türkiye'de de etkisini hâlâ sürdüren Covid-19'a karşı şu anda en etkili yöntemin maske, mesafe ve hijyen olduğu biliniyor.

Türk Rinoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Gerek, yapılan yeni araştırmaların cistus creticus bitki özünü içeren ürünlerin zarflı virüslerle mücadelede destekleyici olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Tüm dünyanın zorlu bir pandemi dönemi içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Prof.Dr. Mustafa Gerek, "Almanya'da akredite edilmiş bir laboratuvarda yapılan in-vitro çalışmada, cistus creticus içeren ürünlerin zarflı virüslere karşı 10 dakikalık temas süresinde virüs konsantrasyonunda yüzde 99.9 azalma sağlayabildiği belirlendi.

Yapılan bu araştırma doğrultusunda, önümüzdeki dönemde pandemilere neden olan zarflı virüslere karşı büyük oranda antiviral etkinlik gösteren cistus creticus bitki özü içeren ürünlerin, Covid-19 ile mücadelede korunmaya katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Ağız ve yutak bölgesinde bariyer oluşturuyor 

Prof.Dr. Mustafa Gerek sözlerine şöyle devam etti: "Cistus creticus bitkisi antioksidan özelliği ile bilinen bir bitkidir.

Cistus creticus bitkisinin özü de ağız ve yutak yüzeyi üzerinde bir koruyucu bariyer tabaka oluşturarak virüse karşı etki gösterir.
 

Bu tabaka tip bağımsız olarak virüslerin insan hücre duvarından geçişine engel olmasını sağlar.

Bu bariyer sayesinde virüsün tipinden bağımsız viral enfeksiyonlara karşı koruyucu etki gösterebilir."

'İkinci dalga yaşanmaması için tedbirlerimizi artırmalıyız' 

Ülkemizin salgınla olan mücadelesinde mayıs ayına kadar çok iyi savunma elde edildiğini de sözlerine ekleyen Prof.Dr. Gerek, "Yaz mevsimi, düğün ve tatil sezonunun açılması ile corona virüs vaka sayılarında bir artış yaşandı.

Bu sayıların önümüzdeki günlerde daha da yukarılara çıkmaması için gereken tedbirleri alarak sosyal hayatımıza devam etmemiz gerekiyor.

Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde Covid 19'un ikinci dalgasıyla mücadele ediliyor.

Ülkemizde de ikinci dalga yaşanmaması için kişisel ve toplumsal olarak gereken tedbirleri almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

(Milliyet/PembaNar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.