Hava Durumu

Böyle insanlar daha uzun yaşıyor! Nasıl iyimser olunabiir?

Boston Üniversitesi'nde görevli bilim insanlarının yaptığı araştırmada on binlerce kadın ve erkeğin, kadınlar 10 yıl, erkekler 30 yıl olmak üzere, iyimserlik seviyeleri, genel sağlık durumları, spor, diyet, alkol ve sigara alışkanlıkları incelendi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2019 01:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2019 01:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Böyle insanlar daha uzun yaşıyor! Nasıl iyimser olunabiir?

Boston Üniversitesi tarafından yapılan çalışmada, on binlerce kadın ve erkeğin, kadınlar 10 yıl, erkekler 30 yıl olmak üzere, iyimserlik seviyeleri, genel sağlık durumları, spor, diyet, alkol ve sigara alışkanlıkları incelendi.

BBC'de yayınlanan haber göre, çalışma, iyimser olanların yüzde 11 ila 15 daha uzun yaşam süresine sahip olduklarını ve diğerlerine göre 85 yaşına kadar yaşayabilme ihtimallerinin daha yüksek seyrettiğini gösterdi.

Araştırma ekibinden Lewina Lee, ilk verilerin, daha iyimser insanların hedeflerini gerçekleştirmek için öz güvenlerinin olduğunu, problemleri daha kolay çözdüklerini, bunun da duygularını ve stres seviyelerini daha iyi kontrol edebildiklerini gösterdiğini belirtti.

"Sağlıklı yaşlanmaya katkı sağlayabilir"

Stresin bağışıklık sistemine etkilerine de değinen Lee, iyimser insanların stresin rol oynadığı rahatsızlıklarla daha iyi başa çıkabileceklerini söyledi.

Lee, "Denek gruplarından rastgele alınan veriler, güzel bir gelecek hayal etmenin veya daha yoğun 'bilişsel davranışçı terapi'nin iyimserlik seviyesinin arttığını gösteriyor." dedi. İyimser insanların neden daha uzun yaşadığıyla ilgili tartışmaların devam ettiğini ancak araştırmanın pozitif düşünmenin faydalarını desteklediğini vurgulayan Profesör Lee, "Sürekli olumsuzlukları düşünmekten kaçınmak stresle başa çıkmak için sıradan bir mekanizma olabilir. Bulgularımıza göre iyimserlik, insan ömrünü uzatarak sağlıklı yaşlanmaya katkı sağlayabilir."ifadelerini kullandı.

Nasıl daha iyimser olunabilir

Northumbria Üniversitesi'nde görev yapan Michael Smith, daha iyimser olmanın yollarını şöyle sıralıyor;

- Günde 20 dakika yazı yazmak

- Kitap okumak

- Resim yapmak

- Müzik dinlemek

- Aşık olmak

- Olumlu kelimeler kullanmak

- Pozitif varsayımlar yapmak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.