Hava Durumu

Bitcoin erimeye devam ediyor

2017 yılında yıldızı parlayan, değeri 20 bin dolar seviyelerine çıkan sanal para birimi Bitcoin'in değeri dip yapmış durumda. Saat 00.30 itibariyle 6 bin 650 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, 2017'de zirve yaptığı değerden neredeyse yüzde 70 kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2018 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2018 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bitcoin erimeye devam ediyor

Günde 5.3 milyar dolarlık işlemin gerçekleştiği sanal para birimi Bitcoin, piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası olmaya devam etse de geçtiğimiz yıl zirve döneminde kendisine yatırım yapanları neredeyse batırmış durumda.
Bitcoin başarısını geçtiğimiz yıl hisse senedi, tahvil ya da emtia gibi geleneksel yatırım araçlarıyla ilgilenmeyen yüz binlerce kişiyi cezbederek elde etti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre artık finans haber sitelerinde 'Bitcoin nereye kadar yükselebilir?' sorusu yerine 'Nerede dip yapacak?' sorusu soruluyor.

Çöküş nasıl başladı?

Yılın ilk aylarında Bitcoin'in önlenemez gibi gözüken yükselişini durduran üç gelişme oldu.Güney Kore, Bitcoin alım satımı yapanların kimlik bilgilerini açık etmesini zorunlu kılan bir düzenlemeye gitti.

Stripe ve benzeri internet üzerinden ödeme hizmeti sunan şirketler, düşük talep ve Bitcoin transferlerinin uzun sürmesini gerekçe göstererek sanal paraya olan desteklerini geri çektiler.

ABD'de Bitcoin vadeli işlemlerinin başlamasıyla profesyonel yatırımcılar oyuna dahil oldu ve Bitcoin çılgınlığına kapılarak sanal parayı satın alanlar, fiyatlara yön veren tek kitle olmaktan çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.