Hava Durumu

Bill Gates'ten flaş koronavirüs açıklaması: "Bu kabusun sorumlusu..."

Eşi Melinda Gates ile birlikte kurdukları Bill-Melinda Gates Vakfı aracılığıyla koronavirüs ile mücadelede 300 milyon doların üzerinde bağışta bulunan Bill Gates salgın ile mücadele ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2020 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bill Gates'ten flaş koronavirüs açıklaması: "Bu kabusun sorumlusu..."

Dünyanın en zengin ikinci insanı olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, tüm ülkeleri etkisi altına alan koronavirüs salgını hakkında yeni açıklamalarda bulundu.
Gates özellikle ABD'nin COVID-19 salgını karşısındaki ciddiyetsiz tavrını şekilde eleştirdi.

Amerikan basınında yer alan habere göre Gates, ABD'den beklenen liderliğin salgında ortaya çıkamadığını ve yeterli koordinasyon kurulamadığını iddia etti.

Virüsün ABD'de halen aynı hızla yayılmasının nedenlerinden birinin de sosyal medyadaki sahte bilgi olduğunun altını çizen Gates, Facebook türevi platformların COVID-19 hakkındaki yanlış bilgileri yayarak bu mücadelede etkisiz kaldığı görüşünü dile getirdi.

DAHA ÖNCE DE BELİRTMİŞTİ

Bill Gates daha önce katıldığı etkinliklerde de insanlığın önündeki en büyük tehlikenin virüsler olduğunu sıklıkla vurgulamıştı.

Koronavirüs türevi salgının her 20 yılda bir karşımıza çıkabileceğini belirten Gates son açıklamasında ise, COVID-19'dan ders çıkarılması gerektiğini ve gelecekte benzer bir duruma karşı daha hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etmişti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.