Hava Durumu

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: "Lokanta ve kafelerin açılması için erken!"

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kafe ve restoranların açılması için henüz erken olduğu görüşünü açıkladı. Kayıpmaz: "Bu noktada bir sıkıntı haziran ayında normale geçiş aşamasında yaşandı. Şubat sonrası vakalarını görmemiz lazım."

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: "Lokanta ve kafelerin açılması için erken!"

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "batıyoruz" isyanını eden lokanta ve kafelerin açılması için henüz erken olduğunu açıkladı.

T 24'te yer alan habere göre Kayıpmaz yaptığı açıklamada, "bu noktada bir sıkıntı haziran ayında normale geçiş aşamasında yaşandı. Olması gerekenden daha fazla sayıda müşterinin işletmelere alındığını gördük, bu sıkıntı yarattı. Şu anda biliyoruz ki özellikle lokanta, kafe, pastane sahibi esnafımız, zor durumda. Çünkü, milyonlarca kişi buralardan ekmek yiyor ama bu yeme içme sektöründe maskeler inmek durumunda olduğu için riskli bir alan. Kişisel kanaatim, bu tür yerlerin açılması için bir süre daha beklememiz yönünde" dedi.

Açıklamasında Şubat ayını en azından bekleyerek geçirmekte fayda oludğunu söyleyen Bilim Kurulu Üyesi, mutasyon tehkilesine de dikkat çektiği açıklamasında şunları söyledi:
"Bir yandan mutasyon tehlikesi kapımızda, bir yandan kış aylarındayız, kapalı ortamlarda vakit geçiriliyor ve buralar kötü havalandırılabiliyor. Bundan dolayı en azından şubat ayını geçirip, şubat sonrası vakalarını görmemiz lazım.

Ondan sonra da açılacaksa bile Salgında Çalışma Yönetimi Rehberi uyarınca, belki HES kodları devreye alınarak açılması daha güvenli olur." 

Kaynak: T24

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.