Hava Durumu

Başkan Sertaslan'ın 'Cezayı cebimden öderim' çıkışı sosyal medyaya damga vurdu

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Millet Bahçesi'nin adının, belediye meclis kararıyla değiştirilip 100. Yıl Atatürk Parkı yapılmasına İçişleri Bakanlığ'nın parka yaptırılan tabelada 'kamu zararı' oluşturulduğu gerekçesiyle  soruşturma izni vermesine Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tepki gösterdi. Sertaslan,'' Ercüment başkanım belediyenin hesap numarasını ver de bu parayı ben ve benim gibi milyonlarca Atatürk sevdalısı yurttaş ödesin.''dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2020 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Başkan Sertaslan'ın 'Cezayı cebimden öderim' çıkışı sosyal medyaya damga vurdu

Fındıklı'ya seçimlerden önce yapılan ve 19 Mart 2019 tarihinde açılışı yapılan Millet Bahçesi'nin adını, belediye başkanlığını kazanan CHP'li Ercüment Şahin Çervatoğlu, meclis kararıyla değiştirmişti.

Oy çokluğu ile alınan bu kararı Fındıklı Kaymakamlığı 'kamu yararı' olmadığı gerekçesiyle onaylamayıp geri göndermiş, ancak bu sırada belediye 7 bin 863,70 TL ödeyerek üzerinde 100. Yıl Atatürk Parkı yazan tabelayı parkı girişine yerleştirilmiş,  ardından da kaymakamlığın verdiği karara karşı yürütmeyi durdurma davası açılmıştı.
İçişleri Bakanlığı müfettişleri  tarafından yapılan inceleme sonrasında hazırlanan raporla Başkan Çervatoğlu ve 7 CHP'li meclis üyesi hakkında 'kamuyu zarara uğrattıkları' ileri sürülerek soruşturma izni verilmesine Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. 

İsmi  değiştirilen parkın Ermenistan'da değil, Türkiye'de bulunduğunu ve yeni adının da 'Atatürk Parkı' olduğunun altını çizen Sertaslan, şu ifadeleri kullandı:

 ''Bir parka, bir başkan 'Atatürk Parkı' adını veriyor. Kaymakam beyefendi 'Kararı onaylamıyorum' deyip meclise geri yolluyor. Meclis, kararında ısrar edip parkın girişine tabela yaptırınca, İçişleri Bakanlığı tabelaya ödenen yedi bin küsur lirayı kamu zararı kabul edip başkan ve meclis üyeleri için soruşturma isteğine onay veriyor.  Ve bu park Ermenistan'da değil Türkiyem'de, Rize Fındıklı'da yaşanıyor. Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'na sesleniyorum. Ercüment başkanım belediyenin hesap numarasını ver de bu parayı ben ve benim gibi milyonlarca Atatürk sevdalısı yurttaş ödesin. Zira o tabela, parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum, bizler için paha biçilmezdir.''

Sertaslan'ın paylaşımı güne damga vururken, çok sayıda destek mesajı geldi.

Öte yandan  Sertaslan'ın paylaşımına Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, ''Dayanışman için teşekkür ediyorum sevgili başkanım. Soruşturmalarla, baskılarla bizleri yıldıramazlar. Halkımızın iradesinden üstün bir irade yoktur. Atatürk ve Kazım Koyuncu ismi orada duruyor ve duracak.'' yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.