Hava Durumu

Başkan Aktaş: Belediyecilik sadece bir alanla değerlendirilecek bir iş değil

Yerel seçimler öncesi AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları adlı programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çarpıcı açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Başkan Aktaş: Belediyecilik sadece bir alanla değerlendirilecek bir iş değil

Aktaş, yerel seçim gündemini, seçim stratejilerini ve Bursa'ya dair düşüncelerini değerlendirdi. 'Kalp kırmadan hedefe varmak istiyoruz' diyen Başkan Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i arayarak başarılar dilediğini ifade etti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerini ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını değerlendiren Başkan Aktaş, Bursa'nın en doğru kararı vereceğini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tecrübesinin yeterli olduğunu belirtti. CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ile arasında geçen diyaloğu da paylaşan Aktaş, başarılar dilediğini söyledi.

'SIFIR ARAZİDE ÇALIŞMAK KOLAY'

Aktaş, " Temennimiz inşallah kazanan bizim şehrimiz olsun. Bu noktada hür iradesiyle ortaya çıkan herkesi tebrik ediyorum. Bursa Cumhur İttifakı'nın kapsadığı şehirlerden biri. Konunun alt başlıklarını adaylar açıklandıktan sonra daha rahat görüşeceğiz. Biz tecrübelerimizle, vizyonumuzla bundan sonraki süreçle alakalı güzel şeyler ortaya koyacağız. Çalışıyoruz. Belediyecilik sadece bir alanla değerlendirilecek bir iş değil. Bursa'nın da bir geldiği nokta var. Sıfır arazide çalışmak kolay ama üzerinde defalarca işlemler yapılmış bir şehri kotarmak güç ister önemli destekler almayı ister. Sayın Bozbey'i aradım ve kendisine başarılar diledim. Nihayetinde Nilüfer'de çalışmalar yapmış. Kalan süre zarfında o da biz de şehre dair ufkumuzu, hayallerimizi, tecrübelerimizi ortaya koyarak çalışacağız. İnanıyorum ki Bursalılar en doğru karara varacaktır. Belediyeciliğin tüm parametreleriyle alakalı tecrübelerim var. Ben Bursalıların sağduyusuna inanıyorum. Bursa bizi sevdi" şeklinde konuştu.

"BASIN, OLMAZSA OLMAZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bursalı gazetecilerle de bir araya geldi. Bursa'da görev yapan tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Aktaş, kent yöneticileri olarak her şeyi dört dörtlük yapamadıklarını, eksiklikleri, aksaklıkları olduklarını, bu nedenle yapıcı, doğru eleştirilerin kendileri için her zaman yol gösterici olduğunu hatırlattı. Yapılan çalışmaların kamuoyu nezdinde test edilmesi anlamında basının önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Başkan Aktaş, "Demokrasinin güçlenmesi, daha iyi işlemesi, yerel yöneticilerin daha iyi şeyleri ortaya çıkarması adına basın, olmazsa olmaz. Genel anlamda 15 yıllık belediye başkanlığım boyunca objektif, doğru olarak ortaya konan eleştiriler benim için yönlendirici ve teşvik edici oldu diyebilirim" dedi.

GELECEK VE GELENEK BİR ARADA

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa'yı değerlendiren Başkan Alinur Aktaş, Bursa'nın gelenekle geleceğin harmanlanan şehir olduğunu vurguladı. Bursa'nın Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Aktaş, Bursa'nın Türkiye'nin gelişimine katkı koyduğunu söyledi. Bursa'nın turizm potansiyelinin olduğunu söyleyen Aktaş, turizm için motivasyon eksikliğinin olduğunu belirtti. "Şehrin gerçekleri turizm diyor. Eğitim turizmini önemsiyorum. Bizim yeni dönemde düşündüğümüz konulardan bir tanesi de üniversite yatırımları olacak. Motivasyon problemi olduğunu düşünüyorum. Çok seslilik var. Bir çerçeve altında toplanılamıyor" dedi.

AKILLI ŞEHİRCİLİK HAMLELERİ YAPACAĞIZ

Yerel seçim dönemine girdiklerini söyleyen Aktaş, kalp kırmadan ortak aklı kullanarak şehrin her noktasına dokunmayı arzu ettiklerini söyledi. Aktaş, "Şehrin dinamiklerini iyi tasavvur etmek lazım. Kirlenmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz, kirletenlere de asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu birileri rahatsız olsa da söyleyeceğim. Biz seçmenlerimize inanıyoruz. İmkân sağlanırsa akıllı şehircilikle alakalı önemli hamlelerimiz olacak" şeklinde konuştu.

'ŞEHİR EKONOMİSİ ÖNCELİĞİMİZ'

Göreve geldiği günden bu yana Bursa'nın gelişimini anlatan Aktaş, şehir ekonomisine dokunan belediyecilik modelini ortaya koyduklarını söyledi. Aktaş, " Belediye başkanlığında şehir ekonomisine yönelik hamleler yapmak lazım. Gerçeklikleri göz önüne alarak projeler geliştireceksiniz" dedi.

GÖZLER 13 OCAK'TA

Konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere de değinen Başkan Aktaş, Bursa'da tüm ilçe belediye başkan adaylarının 13 Ocak Pazar günü Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından açıklanacağını ve bu açıklamanın ardından da seçim çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti. Başkan Aktaş, "Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer'den ibaret değil. 17 ilçenin tamamıyla alakalı dersime çok iyi çalıştım. Kağıda bakmadan ezberden her ilçenin sorun ve beklentilerine hakimim. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

ULAŞIMDA SON RÖTUŞLAR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak için planladığı ve hazırlık çalışmaları tamamlanan Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP), kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleriyle paylaşıldı. Başkan Aktaş, "BUAP'ın önümüzdeki 15 yılı kapsayan bir zaman dilimi için yenilenmesine karar verildi ve 2035 yılı hedef alındı. 2018 Mart ayında startı verdik. Projenin danışmanlığını Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökmen Ergun yürütüyor. BUAP teknik ekibi, her hafta bir araya gelerek çalıştaylar organize etti. 2 Eylül 2018 tarihinde ise Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü teknik heyeti ile saha gezisi gerçekleştirildi. 13 Aralık'ta Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden üst düzey görüşler alındı" diye konuştu. Ocak ayında onay için belediye meclisine gelecek planda trafik ile ilgili tüm risklerin değerlendirildiğini ve çözüm yollarının oluşturulduğunu kaydeden Aktaş, "Göreceksiniz. Hizmete alacağımız uygulamalarla birlikte Bursa, ulaşım ve trafik sıkıntılarını bertaraf etmiş olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.