Hava Durumu

Başbakan Yıldırım: Önümüzdeki hafta yeni hükümet açıklanmış olur

Başbakan Yıldırım Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 25. Genel Kurulu'nda konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2018 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2018 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Başbakan Yıldırım: Önümüzdeki hafta yeni hükümet açıklanmış olur

Önümüzdeki hafta yeni hükümetin açıklanacağını duyuran Başbakan Binali Yıldırım, TİM'in başkanlık seçimiyle ilgili "siz dükkanı devrettiniz, biz dükkanı kapattık. Artık seçim bitti geçim dönemi" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 25. Genel Kurulu'nda konuştu. Başbakan konuşmasında "Ankara'da da işler iyi gidiyor. Zannediyorum önümüzdeki hafta sonu, yeni hükümet de açıklanmış olur. Türkiye'yi 2023'e taşıyacak yeni Cumhuriyet Hükümeti açıklanmış olacak" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın sözlerinden önemli satır başları şöyle:

Mutlak üstünlüğümüz yok ama mukayeseli üstünlüğümüz var, Türkiye'nin geleceği gençleridir. Havacılıkta büyük bir mesafe aldık. Serbestleşme ile bu mesafeyi aldık. Türkiye havacılıkta bir marka oldu.

Biz bir bütünüz, birlikte Türkiye'yiz. Biz 1 birim yatırım yapıyoruz, siz 9 birim yapıyorsunuz. Özel sektörün yatırımı devletin 9 katına çıktı. 2003'te bu 4 katıydı.

Kalkınmanın kaldıracı özel sektör. Bizim işimiz önünüzü açmak, engelleri kaldırmak. Bizim işimizi güvenlik, adalet ve denetlemek. Her işi yapacak birikim var, altyapı var, imkan var. 

Teknolojik yoğun işlere daha fazla olduğu işlere daha fazla teşvik, daha fazla destek vereceğiz. Katma değerde fark oluşturan alanlarla aradaki farkı kapatabiliriz.

Bölgesel farklılıkları ortadan kaldıracak bildiğimiz teşviklerimiz devam edecek. Altyapı kalkınma açığını kapattık. Bugün her ilimiz ihracatı öğrendi, ihracat yapmayan ilimiz kalmadı ama yetmez ihracatımızın artış hızını yükseltmemiz lazım. İhracatçı sayımız 70 bini aştı. Yeterli görmüyoruz, 120 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

Seçim bitti artık geçim dönemi. Yeni hükümet, önümüzdeki haftasonu açıklanmış olur. 8 ya da 9'unda 2023 hedeflerimize bizi taşıyacak olan hükümet açıklanmış olacak.

Can ve mal güvenliği teminat altına alınmayan bir ülkede ihracat ve ekonomi bir anlam ifade etmez.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.