Hava Durumu

Balık yağı mucizesi

İçeriğindeki yüksek Omega 3 sayesinde doğrudan omega takviyesi olarak kullanılan balık yağının sayısız faydası var.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2019 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2019 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Balık yağı mucizesi

İçeriğindeki yüksek Omega 3 sayesinde doğrudan omega takviyesi olarak kullanılan balık yağı,  Omega 3 açısından son derece zengin.

Balık yağının beyin gelişimine, kalp ve damar hastalıklarına olumlu katkıları olduğu, kolesterolü düşürdüğü, kanın pıhtılaşmasını önlediği, enerji sağladığı bilinmektedir. İltihaplı bağırsak ve böbrek hastalıkları ile romatizma tedavisinde, ayrıca araştırmalara göre kötü huylu hücreleri kontrol ettiği için kanser hastalıklarının tedavisinde Omega 3 kullanılmaktadır.

İşte Balık Yağının faydaları

 Balık yağı kalp komplikasyonları riskini azaltır

Eğer yüksek kan basıncınızı kontrol etmeniz ve vücudunuzdaki trigliserid sayımını düşürmeniz gerekiyorsa, Omega 3 asit yağları tüketmelisiniz. Bu damarlarınızın daha elastik ve rahat olmasını sağlar, yani kan akışını kolaylaştırır. Amerika Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı arttırılmış balık yağı alımının inme ve koroner kalp hastalığı riskini azalttığını belirtiyor.

 Balık yağı cildinizi yeniler, tazeler

Balık yağı, akneleri azaltır, sizi güneş yanıklarından korur ve hatta deri döküntülerini engeller. Cildinizdeki lekeleri gizlemek için ekstra kozmetik ürünlere yönelmenize gerek kalmaz.

Balık yağı sağlıksız yaşlanma belirtilerini önler.

Telomerler, kromozomal DNA'nın aşırı uçlarıdır. Temelde, daha genç görünmek için, daha uzun telomerlere ihtiyacınız vardır.  Kalp ve Ruh Derneği tarafından yapılan bir çalışma, kanlarında balık yağı düşük seviyelerde olan hastaların daha kısa telomerlere sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Öyleyse balık yağı tüketin, uzun telomerleriniz olsun ve daha genç görünün!

Balık yağı yağlarınızı etkili bir şekilde yakar

Omega-3 yağ asitleri derhal enerji olarak kullanılır, bu yüzden aslında vücut yağ oranını azaltmaya yardımcı olur. Gerçekten gelişmeleri görmek için de düzenli egzersiz yaptığınıza emin olun!

Balık yağı hafızanızı geliştirir

Balık yağı takviyeleri daha net düşünmenize yardımcı olur ve aynı zamanda beyin daralmasını önler.

Meme kanseri ile savaşır

Balık yağı yararları arasında, bu en tartışmalı olanıdır. Araştırmalar balık yağı tüketiminin insanları meme kanserine yüzde 14 daha az duyarlı hale getirdiğini gösterir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.