Hava Durumu

Bakan Koca: "Sert tedbirler almayacağız"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "tünelin ucundaki ışık göründü" dediği açıklamasında, Covit-19 pandemisinin başındaki gibi sert tedbirler almayı düşünmediklerini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 22:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Koca: "Sert tedbirler almayacağız"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günün koşullarına göre yaptığı değerlendirmede, şu süreçte Covit-19 pandemisinin başındaki gibi sert tedbirler almak gibi bir planlamalarının olmadığını vurguladı.

Açıklamasında, tünelin ucundaki ışığın göründüğünü söyleyen Fahrettin Koca, "çok değil az yolumuz kaldı. Günlük test sayımız 110 binin üzerinde, bu test sayısı bazı ülkelerin haftalık test sayısıdır" dedi. 

Bakan Koca açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Özellikle şu dönemde ilave daha sert tedbirler almak gibi bir yaklaşımımızın olmadığını söyleyebilirim. Şu an aldığımız tedbirlerle vaka sayısının giderek düşmeye başladığını ifade etmiştim. Bu yer yer bazı illerimizde artış söz konusu olduğunda il hıfzıssıhha kurullarımız bu kararları alabilme yetkisine sahip. Şu an Türkiye genelinde ilave bir yasak düşünülmüyor. Ama özellikle şu dönemde bizim tedbirlere uyumumuz son derece önemli.

Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde bir araya gelişlerin, kapalı ortamlarda fazla olmasıyla viral vakaların artacağını biliyoruz. Önümüzdeki aylar bu etkinin azalabilmesi, bulaşın azalabilmesinin en önemli engellerinden birisi mesafe ve maske olacak. Mesafe ve maskeyi önümüzdeki aylar daha hassasiyetle, yaygın bir şekilde uygulamamız gerekiyor. Bununla ilgili ceza dahil olmak üzere bazı önlemler devreye girmiş durumda. İlave olarak HES kodunu biliyorsunuz. Bizim bütün vakalarımız HES sisteminde yer alıyor. Pozitif ve temaslıların hareketini engellemek, izolasyonlarını sağlamak noktasında birçok alana girişte HES uygulaması yaygınlaşabilir ve yaygınlaştırmak istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.