Hava Durumu

Bakan Koca'dan endişe veren sözler! "Genç hastalarımızı da kaybediyoruz"

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs ile mücadelede gelinin son noktayı ve alınacak yeni tedbirleri açıkladı. Bakan Koca, "Yaş bir güvence olarak algılanmamalıdır, değildir. Artık genç hastalarımızı da kaybediyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2020 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2020 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Koca'dan endişe veren sözler! "Genç hastalarımızı da kaybediyoruz"

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'nde saat 15.00'te başlayan toplantı az önce sona erdi.

 Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alındığı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler değerlendirilerek alınacak yeni tedbirler masaya yatırıldı.

İşte toplantı sonrası Bakan Koca'nın açıklamasının satırbaşları...

Koronavirüs istisnasız 81 ilimizde görüldükten sonra bu salgınla mücadelede yeni aşamaya geçtik. Hepimiz virüs tehdidi altındayız.

Artık her birimiz aynı hassasiyeti göstermek zorundayız, dayanışma içinde olmak zorundayız. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Ankara gibi şehirler yurt dışı gidiş gelişleri ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirlerdir.

Yurt dışı gelişlerin ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirler var. 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ın şehir giriş çıkışları durdurulmuştu. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için alınan tedbirler çok önemli.

İzolasyon kuralıla şehir şehir uymalıyız. Her aile de bu kurallara uymak zorundadır. 83 milyonu oluşturan bireylerin izolasyonu hayt tarzına getirmesi gerekir. Kısıtlamalara uyulması önümüzdeki günlerin kaderini etkileyecek

Burada 2 taraf var. Birisi virüs, biri de biziz. Bu virüs, bazı devletlerin bile birbirlerine tutumunu değiştirdi. Tedbirli olma, işbirliği yapma zamanıdır. Ortak payda insanın sağlığıdır.

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU OLUŞTURULDU

35 bilim insanının oluşturduğu Bilim Kurulu kuruldu. Rehberlik etti. Mücadelenin kapsamı genişlemiş durumda. Daha iyi organize olabilmemiz için tavsiyeler ortaya çıktı. Toplum Bilimleri Kurulu oluşturduk. bu kurul toplumsal öneriler getirecek. Toplum olarak, aile olarak bireyler olarak nelerden kaçınmamız gerektiği dışında bizlere yardım edecek. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek.

"YAŞ BİR GÜVENCE OLARAK ALGILANMAMALIDIR"

Yaş bir güvence olarak algılanmamalıdır, değildir. Bütün bu risklerlere karşı başvuracağımız çözüm izolasyondur. Test sayısı arttıkça doğal olarak vaka sayımız artmaktadır. Pozitif vakalarla test sayısı artış arasındaki ilişki tarama konusundaki başarıdan kaynaklanmaktadır. Artık genç hastalarımızı da kaybediyoruz.

TEST SAYISI 30 BİNE ÇIKACAK

.Günlük test sayılarımızı artırıyoruz. Önümüzdeki hafta günlük test sayımızı 30 bine çıkarmış olacağız..

İLAÇ HAKKINDA AÇIKLAMA

Son zamanda vakalarımızda akciğer enfeksiyonunda geçişte azalma sağladık. İlaç tedavisine erken başlamamızın rolü olduğunu düşünüyoruz. Biz dünyayı beklemeden ilacı temin etmiştik ve tedavilerde kullanmıştık. Dünya şimdi bu ilacı almak için çaba sarf ediyor.

Sağlık sistemimizin gücü bizlere güven verecek düzeyde.

AŞI ÇALIŞMALARINA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Bakanlığımız aşı çalışmalarına devam eden bilim insanlarımıza öncülük ediyor.

İzole olması gereken hastalarımızı evden takip edeceğiz.

BAKAN KOCA VAKA SAYISINI AÇIKLADI

Bugün yapılan test sayısı 20 bin 23. Vaka sayısı 3 bin 892, 24 saatte 76 can kaybı yaşandı. 256 hastamız da iyileşti. Vaka sayısı 3 bin 892 artarak 34 bin 109'a çıktı.

BAKAN KOCA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN TARİH VERDİ

(Sağlık çalışanları için) Yeni bir atama sürecini başlattık, önümüzdeki birkaç gün içinde bu süreç sonuçlanmış olacak"

İSTANBUL'DA 2 TANE HASTA AÇILACAK

İstanbul'da 2 tane bin yataklı hastane oluşturulacak. Tek kişilik bin odalı bir hastaneden bahsediyoruz. Bu iki hastaneye prefabrik, pandemi sonrası devre dışı olacak şekilde düşünmedik. İçinde ameliyathaneleri de olan, bütün odaları gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek şekilde tasarladık.

MASKE PARAYLA SATILAMAZ

"Eczanelerde maske satışı para ile Cumhurbaşkanımızın net ifadesiyle satışı asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorsa verebilir. Satış asla söz konusu değil. Vatandaşımıza ücretsiz maske konusunda yoğun bir gayret içindeyiz".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.