Hava Durumu

Bakan Koca aşı oldu !

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Koronavirüs aşısı yaptıran ilk kişi oldu

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Koca aşı oldu !

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Koronavirüs aşısı yaptıran ilk kişi oldu

Koca, aşının uygulanmasının ardından yaptığı açıklamada "Daha önce tünelin ucunda ışık göründü demiştim. Bugün öyle bir gün. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Herkesin aşı olması gerektiğinin altını çiziyorum. Normal hayatımıza dönmek için mutlaka aşı yaptırmak gerek. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Koca'nın ardından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koronavirüs aşısı yaptırarak resmi olarak aşı olan ikinci kişi oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı önümüzdeki birkaç gün içerisinde teslimatının yapılması planlandı. Kademeli olarak şimdilik 50 milyon doz gelecektir. Aşı, 14-21 gün arayla iki doz halinde uygulanacak." açıklamasını yapmıştı.

Aşı için ücret ödenmeyecek

Bakan Koca, ayrıca, aşının vatandaşlara bedelsiz verileceğini, başta aile sağlığı merkezleri olmak üzere sağlık kuruluşlarında da aşının yapılacağını söyledi.

Öncelik kimlerin olacak?

Aşıda öncelik, virüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarının olacak. Riskli grup kabul edilen 65 yaş üstü vatandaşlar da ilk bölümde aşılanacak. Kronik hastalar ile evden çıkamayacak durumdakilere adreslerinde aşılama yapılacak. Sadece daha önce koronavirüse yakalanmamış kişiler aşılanacak.

Aşı yaptıranlar sistemden takip edilecek

Aşı yaptıran vatandaşlar, sisteme aşıyı yapan sağlık kuruluşunca kaydedilerek, merkezi bir veri tabanından takip edilecek.

Aşılar, eş zamanlı olarak Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılacak. Taşıma ve saklama için soğuk hava zinciri kurulacak. Aşılamayı filyasyon ekiplerinde görevli sağlıkçılar ile aile hekimleri yapacak.

25 milyon kişi aşılanmış olacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.