Hava Durumu

Bakan Albayrak, Bursa'da çip tesisini gezdi

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin yüzde 100 yerli ve milli ilk lazer çipini, ilk 3D lazer makinesini ve lazer ışın kaynağını üreten fabrikayı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Albayrak, Bursa'da çip tesisini gezdi

Bakan Albayrak, lazer çip üretiminden sac işleme teknolojilerine, savunma sanayinden yenilenebilir enerjiye kadar, pek çok sektöre yönelik özel üretimler gerçekleştiren ve kilogram değeri 2 milyon doları bulan lazer çip üretiminin yapıldığı ERMAKSAN'ın Bursa'daki tesislerini yakından inceledi.

Bu tarz yatırımlara ihtiyaç var

Kent protokolünün de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette Bakan Albayrak, Türkiye'nin yüzde 100 yerli ve milli ilk lazer çipini, ilk 3D lazer makinesini, ilk lazer ışın kaynağını (rezonatör) üreten firmadan övgüyle söz etti. Yerli ve milli üretimi desteklediklerini kaydeden Albayrak, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında bu tarz yatırımlara ihtiyaç olduğunu ve bu tür firmaların çoğalması gerektiğini vurguladı.

Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan ile Ermaksan Yönetim Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, ziyarette Bakan Albayrak ile bizzat ilgilendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.