Hava Durumu

Bahçeli'ye 10 Kasım tepkisine MHP'den cevap

10 Kasım'da Devlet Bahçeli'nin Anıtkabir'e gitmemesiyle başlayan tepkiler sosyal medyada gündem olmuştu. Bahçeli'ye gelen Atatürk tepkileriyle ilgili ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıklama yaptı. Yalçın, "Başkan'ın, Atatürk sevgisinden şüphe duyulması da sevgisinin tartılmaya kalkışılması da edepsizlik ve şeref yoksunluğudur." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bahçeli'ye 10 Kasım tepkisine MHP'den cevap

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81'inci yılında 10 Kasım'da devlet erkanı Anıtkabir'deydi. Anıtkabir'e gidemeyen tek isim ise MHP lideri Devlet Bahçeli'ydi. 10 Kasım'da tepkilerin geldiği Bahçeli, sosyal medyada gündem oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Başkan'ın, Atatürk sevgisinden şüphe duyulması da sevgisinin tartılmaya kalkışılması da edepsizlik ve şeref yoksunluğudur." ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ'NİN ATATÜRK SEVGİSİNDEN ŞÜPHE DUYANLAR ŞEREF YOKSUNUDUR"

MHP'li Yalçın, yaptığı yazılı açıklamasında, sosyal medyada Genel Başkanları Devlet Bahçeli aleyhindeki iftira kampanyalarına her hafta bir yenisinin eklendiğini bildirdi.

Bu kampanyalardan birinin Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk üzerinden sürdürüldüğünü kaydeden Yalçın, "Sayın Genel Başkanımıza yönelik haksız itham ve isnatların aslını astarını araştırıp öğrenme ihtiyacı duymayan bazı ucuz fırsatçılarla aklı evveller de iftiracı güruhun kuyruğuna takılmaktadır. Peşinen ifade edelim: Atatürk, kuvvet ve müessiriyeti MHP Genel Başkanlığı makamında temerküz eden Türk milliyetçiliği davasının ilham kaynağı ve itici gücüdür. Atatürk sevgisi, Sayın Devlet Bahçeli'nin içinden yetiştiği Ülkücü camianın mümeyyiz vasıflarından biridir. MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin aziz Atatürk'e olan muhabbet ve hürmetini sorgulamak hiç kimsenin haddi değildir. Sayın Genel Başkanımızın Atatürk sevgisinden şüphe duyulması da sevgisinin tartılmaya kalkışılması da edepsizlik ve şeref yoksunluğudur" ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK SADECE CUMHURİYET'İN KURUCUSU DEĞİLDİR"

Yalçın, Bahçeli ve MHP için Atatürk'ün sadece Cumhuriyet'in kurucusu değil, aynı zamanda devletin bekasını ve milletin bütünlüğünü temsil eden çelikten iradenin sembolü, Türklüğün varlık azminin ilham ve kudret kaynağı olduğunu bildirdi.

BAHÇELİ, TT OLDU

10 Kasım'da Anıtkabir'e gidemeyen Bahçeli'ye sosyal medya kullanıcıları tepki göstermişti. Twitter'da Trend Topic olan Devlet Bahçeli'ye eleştiriler gelmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.