Hava Durumu

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: "Bize tek bir tarafsız Cumhurbaşkanı göster"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: "Bize tek bir tarafsız Cumhurbaşkanı göster"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalık grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- Bir vatana sahip olmanın ağır bedelleri vardır, bu bedeller de destanlaşan şehadetlerle bezendi. Türk milleti Haçlılara direnerek, her gün kurulan tuzakları bozdu, esaret senaryolarını yırttı attı. Tarih içinde yönetim sistemleri, yöneticiler değişti, yıllar yılları kovaladı, gönüller değişti. Yeri geldi devletin adı farklılaştı, rejim değişikliği gerçekleşti. Ancak Türk milleti ilkelerinden ve ülküsünden asla taviz vermedi. 

- Söğüt'te yakılan kutlu ateş tüm dünyaya ulaştı. Müşfik ve müthiş bir yürekle, sevdasını ve sedasını haykıran bir yürekle tarihe sığmadı, taştı. Hangi dönem ve yüzyıl olursa olsun kan aynı kandır. Kahramanlık aynıdır. Hedef de, husumet de aynıdır.

- Zaman oldu aklımıza gelmeyen ne varsa başımıza geldi. Özellikle Osmanlı'nın yıkımını durdurmak için çareler arandı, reformlar arandı. Ne var ki 19. yüzyılda içine düştüğümüz anafor gün be gün umutlarımızı çaldı. Topraklarımızın kaybına neden oldu.

- Mazimize hasretiz, bunun düşünü kuruyoruz. Hükmedilen değil hükmeden, önü alınan değil, ön alan, ağza bakan değil ağzına bakılan bir ülke olmanın hayaliyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçmişin olaylarını manalı bir bütün halinde yorumladığımız anda meselelere tarih şuuruyla bakmamız mümkün hale gelecek. Nereden gelip nereye gittiğimiz hakkında bir fikir sahibi olacağız.

- Bizim meselemiz arayışların hiç bitmeyişidir. Nizam-ı Cedit ile başlayan süreç birçok hezimet, isyan ve çözülmeyle birlikte adeta tarihin derin soluklarına yitip gitmiştir. Yabancı ülkelerin bitmek bilmeyen müdahaleleri, tazminattan meşrutiyeye kadar devlet hayatını rehin almıştır. Tarihten ibret alınsaydı, tarih hiç tekerrür eder miydi? 

 İç bütünlük sağlanamayınca dış etkiler sonuç vermiş ve Osmanlı devleti sakin bir limana yanaşamamıştır.  

- Tarihten çıkarttığımız derslerle olaylara bakmaksak geçmişten daha ağır derslerle karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır. Milli birliği, bekayı yok saymamız başımıza bela olacaktır. 

- Sayın Erdoğan yüzde 52 oy oranıyla seçilirken, Cumhur İttifakı da Meclis'te sayısal çoğunluğu elde etmiştir. Ardından 1. Bakanlar Kurulu'nu toplamıştır. Tanzimattan bugüne kadar geçen sürede edindiğimiz bilgilerin kılavuzunda, tarihimizin en uygun hükümet politikası sağlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milli misyon ve vizyon 2053 ve 2071 hedeflerinin altyapılarını oluşturacak, siyasal uzlaşmayı ulaştıracaktır.

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tutmuş ve uygulama sistemi yol almıştır. Türk milleti aradığı sistemi, tarihimizin kuytularda kalan cevherinde bulup çıkarmasını bilmiştir. Yeni sisteme alışma devresi son derece uyumlu geçmiştir. Hükümet krizleri yok, koalisyon çatlakları yok, yürütmenin yasama üzerine ördüğü vesayet ağları görülemeyecek, bulunamayacak. Milli güvenliğimizle ilgili atik ve çevik kararların alınmasını kolaylaştırmış ve devlette çift başlılığa neşter vurmuştur. Güçlü Türkiye bir güneş gibi doğmuştur.

Merkez Bankası Başkanı hükümet tarafından ataması yapılan bir bürokrattır, hiçbir bürokrat imtiyazsız değildir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.