Hava Durumu

Asgari ücretli işçi: "Oğluma hırka alamadım"

Türk-İş temsilcileri arasında bulunan asgari ücretli Gülden Görmez, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada asgari ücretle geçinemediğini belirterek, oğlunun okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Görmez, "Bu parayla nefes alamıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Asgari ücretli işçi: "Oğluma hırka alamadım"

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Türk-İş temsilcileri arasında bulunan asgari ücretli çalışan Gülden Görmez'in açıklamaları asgari ücretlinin halini gözler önüne serdi.

Görmez asgari ücretle geçinemediklerini belirterek, "Bu parayla nefes alamıyoruz" dedi.

"OĞLUMA HIRKA ALAMADIM BEN"

Bu yıl Türk-İş temsilcileri arasında ilk kez bir asgari ücretli olarak bulunan Yalavo Üniversitesi özel güvenlik görevlisi Gülden Görmez ise, "Yalavo Üniversitesi özel güvenlik görevlisiyim asgari ücretle çalışıyorum. İki oğlumla birlikte yaşıyorum. Oğlumun biri üniversite okuyor Balıkesir'de. Biri de yanımda. Okulu bıraktı o, lise 2'den terk etti. Oğluma hırka alamadım ben. Formasını aldım ama hırkasını alamamıştım. Onu da dedim bir ay sonra alırız. Çünkü biz kredi kartıyla geçiniyoruz. Geçinmeye çalışıyoruz daha doğrusu. Okul yönetimi prosedür gereği hırka yüzünden sürekli oğlumu uyardığı için o da gurur meselesi yaptı ve bir daha okula gitmedi. Bu enflasyon artışları bu zamlar sayesinde bizim aldığımız paranın hiçbir hükmü kalmadı." dedi.

"BU MAAŞLA NEFES ALAMIYORUZ"

Görmez konuşmasının devamında, "Benim zaten kiram 850 lira. Aldığım maaş yemek ve yol ile birlikte 1903 lira. Yemek paramı ve yol paramı bu paradan ödüyorum. Bu paranın 850 lirası kiraya gidiyor. Kredi kartlarını kullanmak zorundayım. Çünkü bunun faturası var, gıdası var. Maaştan kirayı ve faturaları ödedikten sonra elinizde 300 lira gibi para kalıyor. Kullandığımız kredi kartını ödemek zorundayız. Oradan çekip bir diğerine yatırıyoruz. Mutfağa ne giriyor? Bakliyat, makarna, pirinç ve çorba. Onun dışında mutfağa girebilecek bişey olduğunu düşünmüyorum bu maaşla. Yani en azından bizlerin rahat yaşamasını kolaylaştıracak düzeye getirecek bir artış bekliyoruz. Çünkü bu şekilde gitmiyor, hayat yürümüyor. Nefes alamıyorsunuz bu maaşla. Bize nefes aldırabilecek daha insanca yaşamamızı sağlayacak düzeye gelmesini bekliyorum asgari ücretin." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.