Hava Durumu

Almanya'dan Adil Öksüz adımı!

Almanya'nın, Türkiye'nin talebi sonrası Adil Öksüz hakkında iade yerine 'ceza soruşturması' yürüttüğü ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Almanya'dan Adil Öksüz adımı!

Karar'dan Büşra Sarıkaya'nın haberine göre, Almanya Adil Öksüz'le ilgili ceza soruşturması başlattı. Almanya İçişleri Bakanlığı yetkilileri Türkiye'nin yakalama ve iade talebi sonrası, ocak ayında hakkında yakalama kararı çıkartılan Öksüz'le ilgili dosyanın 'cezai soruşturma' kapsamında olduğunu bildirdi.

Alman yetkililer Öksüz'ün görüldüğü yerde yakalanacağını ve tutuklanacağını da ifade etti. Bakanlık yetkilileri Öksüz hakkında bu süreçte hangi işlemlerin yapıldığı konusunda ise gizlilik gerekçesiyle bilgi veremeyeceklerini belirttiler.

Alman Bakanlık yetkilisi Türkiye'nin resmi olarak Adil Öksüz'ün iadesini talep etmesi sonrası, önce arama kararı, ardından yakalama kararı çıkartıldığını belirterek, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye diplomatik kanallarla Almanya'dan Öksüz'ün iadesini talep ettikten sonra, dosya Yabancılar Daire Başkanlığı'na iletildi. Yabancılar Daire Başkanlığı'nda iade talebi kontrol edildikten sonra Öksüz'ün hangi eyalette bulunduğuna bakıldı. Bulunduğu iddia edilen eyalet belirlendikten sonra, Türkiye tarafından gerçekleşen iade talebi yetkili eyalet mahkemesine oradan da Almanya Genel Kamu Savcılığı'na iletildi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.