Hava Durumu

Almanya'da Noel boyunca evcil hayvan sahiplenmek yasak

Almanya'daki bazı hayvan barınakları örnek bir karara imza atarak, Noel boyunca evcil hayvanların sahiplenilmesini yasaklama kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Almanya'da Noel boyunca evcil hayvan sahiplenmek yasak

Almanya'nın Bremen kentindeki hayvan barınağı, evcil hayvanların Noel armağanı olarak verilmesinin önüne geçmek amacıyla geçici bir süreyle sahiplendirme işleminin yasaklandığını duyurdu.

Alınan yasak kararı sonrası düzinelerce barınak karara destek vererek, Noel boyunca hayvan sahiplendirilmeyeceğini belirtti.

Avrupa'nın en büyüğü olan Berlin'deki barınak ise yaptığı açıklamada, "Hayvanlar, ihtiyaçları ve duyguları olan canlılar. Onlar, sürpriz hediye olmak için uygun değiller" ifadelerine yer verdi.

'BİR HAYVANIN SAHİPLENİLMESİ KARARI, KESİNLİKLE ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLMEDEN ALINMAMALI'

Noel sürecinde evcil hayvan sahiplenilmesinin yasaklanmasını savunanlara göre, sorun, hayvanların derinlemesine düşünülmeden son dakikada sahiplenilmesi.

Berlin hayvan koruma derneğinden Claudia Hammerling konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bir hayvanının sahiplenilmesi kararı kesinlikle üzerinde düşünülmeden alınmamalı ve bütün aile fertleri bu kararın alınma sürecine dahil olmalıdır" dedi.

Bremen kentindeki barınağın şu anda toplamda 500 hayvana ev sahipliği yaptığı belirtilirken, hiçbir hayvanın 18 Aralık'tan sonra sahiplendirilmeyeceğini açıklandı. Barınağın sözcüsü Gabriele Schawab, bu uygulamanın istenmeyen hayvanların, tatil dönemlerinden sonra yeniden barınağa terk edilmelerini engelleyeceğini belirtti.

Yapılan açıklamada, barınağın açık olacağı ve gezilebileceği belirtilirken, evcil bir hayvan sahiplenmek isteyen ailelerin ocakta tekrar gelmeleri gerekeceği aktarıldı.

BREMEN'DEKİ BARINAĞIN KARARI ÖRNEK OLDU

Alman haber ajansı DPA'ya konuşan Schawab, "Eskiden Noel arifesinden başlayabilir ve terk edilmiş hayvanları toplayabilirdin" dedi.

Almanya'daki bazı yerel haber ajansları, Bremen'deki barınağın aldığı karar sonrasında, Aşağı Saksonya'daki diğer kasaba ve şehirlerdeki düzinelerce barınağın da benzeri bir uygulamaya gittiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.