Hava Durumu

Akşener: Enflasyonla değil esnafla mücadele planı

Akşener: Enflasyonla değil esnafla mücadele planı

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Akşener: Enflasyonla değil esnafla mücadele planı

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar vatandaşın cebini yakıyor. Faturalardaki yüksek artış, vatandaşı borç sarmalına sürüklüyor. Bu sıkıntılı dönemde öncelikli olarak yerli ve yabancıya güven sağlanmalı. Türkiye bunu hak etmiyor" diye konuştu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

-- Türkiye canımız pahasına koruyacağımız bir emanettir. Biz bu emanete talibiz. Türkiye bizim kaderimizdir. Razıyız ve gönüllüyüz. Vatandaşın her sorununu takip etmeye devam edeceğiz.

-- Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar vatandaşın cebini yakıyor. Milletin yaşadığı sıkıntıya ancak damat kadar ciddiyetle yaklaşabilen bir iktidar var. 'Elektrik faturasından TRT payını kaldırın' diyoruz ses yok. 'Adaleti tesis edin, vatandaş adalete güvensin' diyoruz ses yok. Bizi dinlemiyor ama ABD'nin her sözünü dinliyor, yerine getiriyor.

-- Geçen hafta açıklanan cari açık rakamlarını yandaş medya yorumlamaktan aciz. Türkiye uzun bir aradan sonra cari açık vermedi. Borazanlar yeni ekonomik programın zaferi diye verdi. Şimdi sorarım size, eylül ayında açıklanan program nasıl oluyor da Ağustos rakamlarına etki ediyor? Bir çuval un kaça para olmuş, bir koli yumurta kaça? Onun umurunda değil. Gübreden mazottan, sütten, mamadan haberi yok.

-- Market raflarında diş macunu etiketi kontrol ederek enflasyonu düşürecek bir ülke izlenimi veriyoruz. Türkiye bunu hak etmiyor... Devlet hiçbir zaman kendi milletine bu kadar kayıtsız kalmamıştı. İktidar içeride algı operasyonlarıyla durumu idare etme peşinde.

-- Meğer başımıza bütün bu çorapları ören bakkallar, pazarcılar, fırıncılarmış. Bütün esnaf kafa kafaya vermiş, ekonomiye karşı saldırıya geçmiş. Açıklanan enflasyonla mücadele planının özeti bu, enflasyonla mücadele planı değil esnafla mücadele planı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.